Van’da gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki: Basın özgürlüğüne açık bir saldırıdır

İçişleri Bakanlığı, 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’ın yerine Van Valisi Ozan Balcı’yı kayyım olarak atadı.

Kayım kararı Zeydan’a tebliğ edilirken belediye binası önünde aralarında gazetecilerinde olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

‘AÇIK BİR SALDIRIDIR’

Gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği, şu ifadelere yer verdi:

“Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a verilen hapis cezasının ardından başlayan nöbet eylemini takip eden gazeteciler, yalnızca kamuoyunu bilgilendirme görevlerini yerine getirdikleri için polis şiddetine maruz kalmış ve gözaltına alınmıştır. Üyelerimiz Rabia Önver ve Medine Mamedoğlu’nun da aralarında bulunduğu beş gazetecinin ters kelepçelenerek gözaltına alınması, basın özgürlüğüne yönelik açık bir saldırıdır. Gazetecilere yönelik bu hukuksuz müdahaleyi kabul etmiyoruz! Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, basına yönelik tüm baskılara son verilmelidir.
Özgür basın susturulamaz!”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

“Kreş”teki flamingoların izleri ‘halkalama’ ile takip edilecek

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yapay üreme adasında yumurtadan çıkan ve “kreş” adı verilen sahada kanat çırpacakları güne hazırlanan flamingo yavruları, ayaklarına takılacak halkalar sayesinde izlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Terör örgütü PKK’nın silah bırakması dış basında! Kritik bir dönüm noktası: Etkileri Irak, Suriye ve İran’da hissedilecek

Uluslararası basın PKK’nın silah bırakmasını barışa doğru atılan kritik bir adım olarak değerlendirirken sürecin etkilerinin İran,Irak ve Suriye’de de hissedileceğini yazdı.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Trump’ın işten çıkarma planı çok kritik bakanlığı da vurdu

ABD Dışişleri Bakanlığının, Başkan Donald Trump’ın federal hükümeti küçültme politikası doğrultusunda yakın zamanda toplu işten çıkarma uygulamasına başlayacağı öne sürüldü. Washington Post gazetesinin ulaştığı kurum içi yazışmada, Bakanlığın gelecek …