Uzmanından çarpıcı yorum: Rüyalar neyi anlatıyor?

Rüyaların İçsel Dünyası ve Anlamları

Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker, rüyaların insanların günlük hayattaki problemlerini ifade etme ve çözme biçimleri olduğunu belirtti. 19 Nisan’da başlayacak olan 8 haştalık Rüya Analizi Eğitimleri öncesi, rüyaların işlevi ve anlamları hakkında merak edilenleri açıkladı.

Rüyaların Kehanet Olarak Algılanması

Dr. Öğr. Üyesi Engin Eker, rüyaları geleceği haber veren kehanetler olarak görmemenin önemine vurgu yaptı. Rüyaların iç dünyamızın yansımaları olduğunu ve doğru yorumlanması gerektiğini belirtti:

Özel Tekniklerle Rüyaları Anlamak

Rüyaların içeriğinin sezgisel olarak hissedildiğini ancak net bir şekilde açıklanamadığını ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Eker, rüyaların ele alınmasında özel tekniklerin öneminden bahsetti:

“Rüyalar, bilinç dışımızın gizemli dünyasından izler taşır. Bu izleri anlamak ve yorumlamak için özel teknikler gereklidir. Rüyaların terapi sürecinde anlam kazandığını ve bireyin iç dünyasını keşfetmede önemli bir araç olduğunu unutmamak gerekir.”

Psikoterapinin Rüyalara Etkisi

Dr. Öğr. Üyesi Eker, psikoterapinin rüyaları hatırlamanın yanı sıra anlamlandırmada da etkili olduğunu belirtti:

“Rüyalar, zihinsel süreçlerimizin bir yansımasıdır. Psikoterapi, bireyin kendi iç dünyasını keşfetmesine yardımcı olur ve rüyaları hatırlamayı kolaylaştırabilir. Rüyaları hatırlamak, bireyin bilinçaltıyla bağlantı kurmasına ve kendini daha iyi anlamasına yardımcı olur.”

Tekrar Eden Rüyaların Anlamı

Dr. Öğr. Üyesi Eker, sürekli aynı rüyaların görülmesinin altında yatan nedenleri şu şekilde açıkladı:

“Tekrar eden rüyalar, bilinçaltımızın fark ettirmeye çalıştığı önemli mesajları içerebilir. Bu nedenle aynı rüyaların tekrarlanması, üzerinde çalışılması gereken bir konunun olduğunu gösterebilir.”

Rüyaların Zihinsel Gelişime Etkisi

Rüyaların semboller bütününden daha fazlası olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Eker, rüyaların zihinsel gelişimle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı:

“Rüyalar, beynin gelişimine katkı sağlar ve zihinsel aktiviteleri destekler. Araştırmalar, rüya gören bireylerin beyin gelişiminin daha yüksek olduğunu göstermektedir. Rüya görmek, zihinsel gelişime olumlu yönde katkıda bulunabilir.”

Hatırlanmayan Rüyaların Önemi

Dr. Öğr. Üyesi Eker, hatırlanmayan rüyaların da yaşantıya dair anlamları olduğunu belirtti:

“Rüyaların hatırlanmaması, günlük yaşamda yaşanan zihinsel süreçlerle bağlantılıdır. Hatırlanmayan rüyalar, zihinsel süreçlerin çözülmemiş ya da fark edilmemiş olduğunu işaret edebilir.”

Related Posts

40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

Son yıllarda görülme sıklığı hızla yaygınlaşan osteoartrit (kireçlenme), günlük yaşamı adeta baltalıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgün Barış Çolak, diz kireçlenmesine karşı günlük yaşam alışkanlıkları arasına mutlaka eklenmesi gereken 6 etkili egzersizi anlattı.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Vücut kitle indeksi ölçümü uygulaması Ankara’da da başladı

Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen boy, kilo ve vücut kitle indeksi uygulaması, Ankara’da uygulanmaya başlandı.15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda kurulan bilgilendirme stantlarında, vatandaşların vücut kitle indeksi değerleri ölçüldü. Yapılan ölçümlerin ardından vücut kitle indeksi değerleri fazla çıkan vatandaşlar, sağlık personeli tarafından sağlıklı hayat merkezlerine ve aile sağlık merkezlerine yönlendirildi.

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Aman dikkat nezle gibi başlayıp krize dönüşmesin

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.