Üniversite’de dekanı yardımcısını vurup intihara kalkışmıştı! Ayrıntılar ortaya çıktı

Konya’da Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi Bestami Serdar E.’nin (23), dekan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Müjdat Yeşildal’ı (34) tabancayla yaralayıp ardından intihara kalkıştığı olaya ilişkin detaylar ortaya çıktı.

ORTAK DERSTLERDEN MUAF OLMAK İSTEMİŞ

Kocaeli Çayırova Şehit İlhan Kartal Anadolu Lisesi’nden 2020 yılında mezun olan Bestami Serdar E.’nin aynı yıl Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nü kazandığı, mezun olduktan sonra tekrar üniversite sınavlarına girip aynı fakültenin Sağlık Yönetimi Bölümü’ne başladığı öğrenildi.

İddiaya göre, Bestami Serdar E.’nin mezun olduğu bölümle, şu an aynı olan bazı ortak derslerden muaf olmak istedi. Durumu daha önce dekanlığa bildirdi ancak isteği kabul edilmedi.

POLİSTEN YARDIM İSTEDİ

Dün aynı konu için Dekan Prof. Dr. Nur Feyzal Kesen ile görüşmeye giden Bestami Serdar E., iddiaya göre, yaklaşık 1 saat bekledi. Dekanın odasına girmek isteyince, görevliler Bestami Serdar E.’yi engellemeye çalıştı. O sırada orada bulunan bir kadın ‘KADES’ uygulamasına basıp, polisten yardım istedi.

Bestami Serdar E.’nin koridorda bağırıp küfretmesi üzerine gürültüyü duyup odasından çıkan Dr. Öğretim Üyesi Müjdat Yeşildal, ne olduğunu sorup sakinleştirmek için öğrenciyi odasına çağırdı.

Odaya giren Bestami Serdar E., yanında getirdiği 2 tabancadan biriyle Yeşildal’a ateş edip göğsünden vurdu. Ardından da aynı tabancanın namlusunu başına dayayıp intihara kalkıştı.

FAKÜLTEDE ‘X-RAY’ CİHAZI YOK!

Öte yandan neredeyse hemen her gün bir şiddet olayının yaşadığı ülkemizde Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin öğrenci girişinde ‘X-Ray’ cihazının olmadığı ortaya çıktı. Bestami Serdar E.’nin de 2 tabanca ve çok sayıda mermiyi de çantasının içinde fakülte binasına soktuğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Related Posts

Trump ve Netanyahu arasında ipler kopuyor: ABD’den sarsıcı hamle

İsrail Ordu Radyosu’nda ABD Başkanı Donald Trump’ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla “manipülasyon” endişeleri sebebiyle teması kestiğinin aktarılmasının ardından Trump ve Netanyahu hükümetlerinin arasının daha da açıldığına işaret eden bir …

Özgür Özel’den İTO’ya ziyaret: ‘Çalışma umutlarımızı pekiştiren çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İTO ziyareti sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Çok verimli, kıymetli ve geleceğe dönük olarak birlikte çalışma umutlarımızı pekiştiren, her iki kurumun da sorunların tespitinde ortaklaştığı, çözüm önerileri konusunda birlikte konuşabileceği çok fazla şeyin olduğunu karşılıklı teyit ettik” dedi.

PKK’nin ‘kongre’ duyurusu sonrası Pervin Buldan’dan ilk açıklama: ‘Hepimize hayırlı olsun’

Terör örgütü PKK, kongresini PKK elebaşı Öcalan’ın çağrısı üzerine 5-7 Mayıs tarihinde toplandığını duyurdu. Açıklamada, “Alınan karar, bilgi ve belgeler yakın zamanda paylaşılacaktır. Tarihi öneme sahip bir karar alındı” denildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan, gelişmeler sonrası bir son dakika açıklaması geldi.

Özgür Özel’den ‘Özgür Çelik’ çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. CHP lideri, Özgür Çelik hakkında istenen hapis cezasına tepki gösterdi.

İşgalci İsrail Batı Şeria’da biri çocuk 4 Filistinliyi daha gözaltına aldı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria’da biri çocuk 4 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. Filistin basını da Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim’de bulunan Nur Şems Mülteci Kampı’na baskın yapan İsrail askerlerinin Filistinlilere ait araçlara ateş açarak camlarını kırdığı ve lastiklerini patlattığı bilgisini verdi.

Panama: ABD ile askeri anlaşma yeniden müzakere edilmeyecek

Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino, protestolara rağmen ABD askerlerine Panama’daki bazı tesislere erişim hakkı tanıyan askeri anlaşmayı yeniden müzakere etmeyeceğini açıkladı.