Trump, Merkez Bankası için yeni hamleye hazırlanıyor: Powell’a hakaretler yağdırmıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanlığı İçin Yeni İsimleri Değerlendiriyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yerine yeni isimler düşündüğü ve görev için seçtiği ismi erken açıklamayı planladığı iddia edildi. The Wall Street Journal’ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Trump, Powell’ın yerine geçecek kişiyi eylül ya da ekimde seçme ve ilan etmeyi değerlendirmekte.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, Trump’ın “Powell’a yönelik öfkesinin” Başkan’ın duyuruyu düşünülenden erken bir tarihte yapmasına neden olabileceğini belirtti. Kaynaklar, Trump’ın Fed Başkanlığı için değerlendirdiği isimler arasında Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, eski Fed Guvernörü Kevin Warsh, Hazine Bakanı Scott Bessent, eski Dünya Bankası Başkanı David Malpass ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller’ın bulunduğunu aktardı.

Beyaz Saray, Trump’ın Fed Başkanının daha erken açıklanmasını isteyip istemediği sorusuna, Fed’in büyüme odaklı bir para politikası izlemesi gerektiği şeklinde yanıt verdi. Trump, NATO Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, Powell hakkında sert ifadeler kullanarak, “Neyse ki çok yakında gidecek, çünkü bence berbat biri” dedi ve “Üç ya da dört kişi içinde kimi seçeceğimi biliyorum” şeklinde konuştu.

Görev süresinin bitmesine 11 ay kalan Powell hakkındaki eleştirilerini yineleyen Trump, “Çok aptal bir insan olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Karabük’te Trafik Kazası: 3 Yaralı

Karabük’te 3 araçla meydana gelen kazada 1’i çocuk 3 kişi yaralandı. Soruşturma başlatıldı.

Erzurum’da trafik kazası: Genç hayatını kaybetti

Erzurum’da arıza nedeniyle park edilen TIR’a çarpan otomobildeki Burak Kayacı (18) yaşamını yitirdi.

Tanju Özcan’dan Çerçioğlu’na tepki: “Hizmet mi, himaye mi”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AKP’ye katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na “16 yıldır Cumhurbaşkanı’nın himayesine ihtiyaç duymadınız da bugün neden duyuyorsunuz?” diyerek tepki gösterdi.

Yunanistan marşı üzerinden Türkiye’yi eleştiren Ezhel’in sözleri tepki çekti

Siyasi çıkışlarıyla gündemden düşmeyen rapçi Ezhel, sosyal medyada yaptığı “Türk deyince akla asalet adalet ve mutluluk gelmedikçe ben Türklüğümden utanç duyuyorum.” yorumu ile tartışma yarattı. Yunanistan milli marşı üzerinden Türkiye’yi eleştiren ünlü isim, sözleriyle büyük tepki çekti.

Bodrum’da ana su isale hattı patladı: Tonlarca su boşa aktı

Olay, Bitez Mahallesi Bergamut Caddesinde meydana geldi. Patlayan ana su isale hattı nedeniyle tonlarca su boşa aktı. Yolda çukur oluştu. İhbarla bölgeye Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ekipleri sevk edildi. Yol trafiğe …

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu CHP’den İstifa Etti

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, parti içindeki sorunlar ve anti-demokratik uygulamalar nedeniyle partiden istifa ettiğini duyurdu. Çerçioğlu, dürüstlük ve kamu ahlakı ilkeleri doğrultusunda hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.