Öcalan’ın mektubu Kandil’de: PKK’lı Cemil Bayık açıkladı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Stêrk TV’de yayınlanan Özel Program’da önemli açıklamalarda bulundu. Cemil Bayık, “PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın başlattığı hamleyi” değerlendirdi, yeni gelişmeler hakkında bilgiler paylaştı, iktidarın tutumunu eleştirdi.

Cemil Bayık, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın bir mektup gönderdiği ilk kez açıkladı.

Bayık, Abdullah Öcalan’ın yıllardır Kürt sorununda demokratik çözüm için büyük bir emek verdiğini vurguladı.

Abdullah Öcalan’ın demokratik çözüm için attığı adımları daha büyük hedeflere ulaştırmak istediğinin altını çizen Bayık, “Rêber Apo, bu hamleyi daha da güçlendirmek istiyor. Kürt sorununu savaş zemininden çıkarıp demokratikleşme zeminine çekmek için bir çalışma yürütüyor” dedi.

ODATV KARDEŞ ÖCALAN’A SORDU

Odatv’nin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, kendisinin de mektuptan yeni haberinin olduğunu dile getirdi.

Mektubun içeriğine ilişkin bir şey söyleyemeyeceğini aktaran Mehmet Öcalan, “Biz de gelişmeleri merakla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Gemi batığından çil çil altın çıktı: Arkeologların aklı çıktı

Madagaskar kıyılarında keşfedilen bir gemi batığı, tarih ve hazine avcılarının dikkatini çekti. Araştırmacılar, batığın 1721 Portekiz gemisi Nossa Senhora do Cabo’nun kalıntıları olabileceğini ve 138 milyon doları aşan bir hazineyi barındırdığını öne …

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

İstanbul’da şoke eden görüntüler: Genç kızlar çığlık çığlığa yardım istedi

Esenyurt’ta trafikte yaşanan tartışma, kan donduran bir kavgaya dönüştü. Bir grup erkek, genç kızları motor kaskıyla darbetti.

İstanbul’da kontrolden çıkan vinç 18 aracı biçti

İstanbul’da sürücüsünün kontrolünden çıkan vinç, park halindeki 18 araca çarptı.

Yeni trafik yasası yürürlükte: Bu sürücülerin ehliyetleri tamamen iptal edilecek!

Avustralya’da trafik güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan yeni yasa değişiklikleri 1 Temmuz 2025’te yürürlüğe girdi. Aşırı hız yapan, alkollü ya da ehliyetsiz araç kullanan sürücüler artık mahkeme kararı beklenmeden ehliyetlerini kaybedecek. “Sıfır tolerans” ilkesiyle uygulamaya alınan bu düzenlemeler, riskli sürücüleri trafikten kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Ayrıca ehliyetini kaybedenlerin yeniden trafiğe dönmesi için zorlu test ve denetim süreçlerinden geçmesi gerekecek.

İran Devrim Muhafızları Ordusu: İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlattık

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naeini, yaptığı açıklamada İsrail ile İran arasındaki çatışmaya değinerek İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlatıldığını ve hedefleri başarıyla vurduklarını ifade etti.