“Mekanik ağrıların tedavisinde doğru teşhis büyük önem taşıyor”

Ağrı Tedavisinde Yenilikçi Yaklaşımlar ve Önemli Uyarılar

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, ağrı tedavisinde yeni yöntemlerin ve yanlış uygulamaların potansiyel tehlikelerini vurguluyor. Dr. Özkoçak, “Ağrı, günlük yaşamı olumsuz etkileyen en yaygın sağlık sorunlarından biridir. Nöropatik ya da mekanik kökenli ağrılar modern tıp teknikleriyle kontrol altına alınabilir. Özellikle mekanik ağrıların doğru teşhisi tedavi sürecinde kritik bir öneme sahiptir” diyor.

Detaylı bir muayenenin gerekliliğine değinen Dr. Özkoçak, tedavide kullanılan ileri teknoloji cihazlar hakkında bilgi veriyor: “Tedavilerde yüksek yoğunluklu robotik lazer tedavileri, elektromanyetik ve modern elektroterapi cihazları gibi son teknoloji ürünler yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu cihazlar geleneksel egzersizlerle birleştirildiğinde daha etkili sonuçlar elde edilir.”

“Ağrıyla Birlikte Kaynağını Ele Almak Önemli”

Tedaviye yanıt alamayan durumlarda alternatif yöntemlere başvurmanın gerekliliğini vurgulayan Dr. Özkoçak, “Bu yöntemler arasında ağrı mezoterapisi, nöralterapi, eklem tedavisi için kullanılan eksozom, kök hücre, PRP enjeksiyonları gibi uygulamalar yer almaktadır” diyor.

Ağrı tedavisinde bütüncül bir yaklaşımın önemine dikkat çeken Dr. Özkoçak, “Ağrı semptomunu değil, kaynağıyla birlikte ele almak gereklidir. Doğru teşhis ve tedavi yöntemleriyle herkes ağrısız bir yaşamı hak eder” sözleriyle konuşmasını noktalıyor. (DHA)

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – 22 ay sonra gelen faiz indirimi gazetelerde böyle yankılandı: Piyasalar rahatladı

TIKLAYIN – 2024 yılı Cumhurbaşkanı Erdoğan için nasıl geçti?

TIKLAYIN – Fatih Terim transferi “Merhaba İmparator” diye duyuruldu

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Asgari ücreti unutun, Kudüs’ün fethi yakın!

TIKLAYIN – Kamu vakfında naylon fatura skandalı; Aile Bakanı’nın eşi ve MHP’li Semih Yalçın’ın oğlu istifa ettirildi iddiası!

TIKLAYIN – Anket şirketleri yöneticileri yanıtladı: CHP neden oy kaybediyor?

TIKLAYIN – Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, ocakta sigara fiyatlarına gelecek zam tahminini açıkladı

Related Posts

40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

Son yıllarda görülme sıklığı hızla yaygınlaşan osteoartrit (kireçlenme), günlük yaşamı adeta baltalıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgün Barış Çolak, diz kireçlenmesine karşı günlük yaşam alışkanlıkları arasına mutlaka eklenmesi gereken 6 etkili egzersizi anlattı.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Vücut kitle indeksi ölçümü uygulaması Ankara’da da başladı

Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen boy, kilo ve vücut kitle indeksi uygulaması, Ankara’da uygulanmaya başlandı.15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda kurulan bilgilendirme stantlarında, vatandaşların vücut kitle indeksi değerleri ölçüldü. Yapılan ölçümlerin ardından vücut kitle indeksi değerleri fazla çıkan vatandaşlar, sağlık personeli tarafından sağlıklı hayat merkezlerine ve aile sağlık merkezlerine yönlendirildi.

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Aman dikkat nezle gibi başlayıp krize dönüşmesin

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.