Kocaeli’de peş peşe patlamalar: 14 yaralı

Kocaeli’de Ardı Ardına Doğal Gaz Patlamaları Meydana Geldi, Yaralılar Var

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada 13 kişi yaralanırken, aynı ilçede ikinci bir doğal gaz kaynaklı patlama daha yaşandı. İkinci patlamada ise bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın birinci katındaki dairede şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri yönlendirildi. Patlamada yaralanan 13 kişi itfaiye ekiplerince binadan çıkarılıp, sağlık görevlilerine teslim edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere kaldırılırken, üst katlarda oturan bazı apartman sakinleri de binayı saran dumandan etkilendi. Patlamada yaralananların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, binanın önünde park halinde bulunan araçlar da zarar gördü.

AYNI İLÇEDE İKİNCİ PATLAMA

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen ilk patlamanın ardından Özhan Mahallesi Osmangazi Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın giriş katında da doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Patlamada bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

PATLAMA ÇALIŞMA ESNASINDA MEYDANA GELDİ İDDİASI

Öte yandan, Darıca ilçesinde gün içerisinde 14 mahallede doğal gaz kesintisinin yaşandığı ve ekiplerin kesintinin nedenini belirlemek için bölgede çalışma yaptığı sırada patlamanın meydana geldiği ileri sürüldü.

VALİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, patlamaların ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, ilk patlamaya ilişkin “Darıca ilçemizde doğal gaz kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangın ve patlama meydana geldi. 4 katlı bir apartmanda şu ana kadar 13 vatandaşımızın yaralı olarak hastanelere sevkini sağladık. Ölümüz yok. Apartmanda, dairelerde kalan herhangi bir şahıs yok. İtfaiye teşkilatımız, AFAD çalışmasını yaparak tüm daireleri boşaltmış vaziyette. Doğal gaz kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Ağır yaralı olmadığı şeklinde bilgimiz var” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Terör örgütü PKK’nın silah bırakması dış basında! Kritik bir dönüm noktası: Etkileri Irak, Suriye ve İran’da hissedilecek

Uluslararası basın PKK’nın silah bırakmasını barışa doğru atılan kritik bir adım olarak değerlendirirken sürecin etkilerinin İran,Irak ve Suriye’de de hissedileceğini yazdı.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Trump’ın işten çıkarma planı çok kritik bakanlığı da vurdu

ABD Dışişleri Bakanlığının, Başkan Donald Trump’ın federal hükümeti küçültme politikası doğrultusunda yakın zamanda toplu işten çıkarma uygulamasına başlayacağı öne sürüldü. Washington Post gazetesinin ulaştığı kurum içi yazışmada, Bakanlığın gelecek …

Almanya’da milletvekili ofislerindeki gökkuşağı bayrakları kaldırılacak: Federal Meclis sirk çadırı değil

Almanya Federal Meclis İdaresi Sözcüsü, yaptığı açıklamada iç tüzük nedeniyle milletvekili ofislerinde yer alan gökkuşağı bayraklarının kaldırması talimatını verdi. Gönderilen talimatta sembolleri ne olursa olsun bayrak asımının genel olarak yasak olduğu belirtildi. Almanya Başbakanı Friedrich Merz, “Federal Meclis sirk çadırı değil ki istediğiniz bayrağı asın.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika… MSB’den 5 gün sonra şehit askerlerle ilgili ‘mağara’ açıklaması

Son Dakika Haberi… Milli Savunma Bakanlığı, 12 askerin şehit olduğu mağara olayına ilişkin açıklamada bulundu.