Kayseri Yenilenebilir Enerjiyle Geleceği Koruyor

Kayseri’nin Yenilenebilir Enerji Atağı: Doğayı Koruyarak Geleceği İnşa Ediyor

İç Anadolu Bölgesi’nin parlayan yıldızı Kayseri, doğayı ve gelecek nesilleri koruma hedefiyle enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılıyor.

Bu doğrultuda, belediye yıllık 15,5 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik enerjisi elde etmek için kamu binalarında ve çeşitli arazilerde güneş enerjisi santralleri kuruyor. Ayrıca, katı atık depolama tesislerinden 44 milyon, atık sulardan elde edilen birincil çamurun dönüştürüldüğü tesislerden 5,5 milyon, hayvan gübresinden üretilen biyogaz tesislerinden ise 19 milyon kWh elektrik enerjisi sağlıyor.

İncesu ilçesine kurulan ve 3 türbini bulunan rüzgar enerjisi santralinin (RES) hizmete girmesiyle yıllık 60 milyon kWh enerji hedefleniyor. Belediye, rüzgar, güneş ve çamur gibi doğal kaynakları kullanarak yıllık 75 milyon metreküp sera gazı salınımını da azaltmayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediyenin doğa koruma konusundaki hassasiyetini vurgulayarak, yerel şirketlerle iş birliği içinde elektrik üretimine odaklandıklarını belirtti. Kentteki elektrik enerjisi üretimiyle ilgili önemli adımlar attıklarını dile getiren Büyükkılıç, “Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci yaklaşımıyla öne çıkan başkanı Büyükkılıç, Kayseri’nin enerji koridoru haline geldiğini vurgulayarak, “Yenilenebilir enerji alanında öne çıkan bir kent olduk. Kendi kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanarak hem üretiyoruz hem kazanıyoruz hem tüketiyoruz.” şeklinde konuştu.

İncesu ilçesine kurulan ve 3 türbinden oluşan RES projesinin tamamlandığını ve gelecek ay hizmete alınacağını belirten Büyükkılıç, kentteki 50 bin konutun yıllık enerji tüketimine karşılık gelen toplam elektrik üretiminden bahsetti. Ayrıca, gelecek dönemlerde GES ve seracılık alanında yeni yatırımların gerçekleştirileceği bilgisini paylaştı.

Related Posts

Sürdürülebilir atak zirveye taşıyor

Beko, TIME dergisinin bu yıl ikincisini yayımladığı ve 5 bin 700’den fazla şirketi değerlendirip, 500 şirketi sıraladığı “Dünyanın En Sürdürülebilir Şirketleri” listesinde 17’nci oldu. Bu sonuçla üst üste ikinci kez sektöründe de lider olan Beko, Türkiye’den listeye giren şirketler arasında zirvede yer aldı.

Rakamlar revize edildi: Akaryakıt fiyatlarına zam yolda!

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt piyasasını yeniden etkiledi. Motorin grubunda beklenen fiyat artışı geri çekilirken, benzin tarafında herhangi bir değişiklik öngörülmüyor. Güncellemelerin nedeni uluslararası gelişmelere bağlanıyor.

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Dolar 40 liraya ulaştı, Euro 47 liranın üzerinde seyrediyor.

Japonya, Çin’i caydırmak için Filipinler’e kullanılmış muhripler ihraç edecek

Yomiuri gazetesinin Pazar günkü haberine göre Japonya, Çin’in deniz yayılmacılığına karşı caydırıcılığını güçlendirmek amacıyla Filipinler’e kullanılmış donanma muhripleri ihraç edecek. İki ABD müttefiki Pekin’e karşı işbirliğini artırıyor.

BYD Meksika yatırımını askıya aldı

Çin’in en büyük elektrikli araç üreticisi BYD Meksika’da büyük bir fabrika kurma planlarını rafa kaldırdı. BYD, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret politikalarından kaynaklanan jeopolitik gerilimler ve belirsizlikler nedeniyle Meksika’da büyük bir fabrika kurma planını beklemeye aldığını duyurdu. 

Sermaye Piyasası Kurulu 8 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 8 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu, 3 şirketin bedelli sermaye artırımı başvurusunu, 1 şirketin bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu ve 2 şirketin tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı.