Karadağ heyetinden Kayseri çıkarması

KAYSERİ (İGFA) – Dost ve kardeş ülke Karadağ Meclisi Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nađa Laković, Türkiye-Karadağ Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ile Dostluk Grubu yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti diye getiren Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’mize hoş geldiniz. Kayseri, 1,5 milyon nüfusu olan, 16 ilçesi ile ticaretin, sanayinin merkezidir” dedi.

Erciyes Kayak Merkezi’nin uluslararası standartta olduğunu söyleyen Büyükkılıç, şunları söyledi: “Kar yağınca yüzümüz gülüyor, bereket oluyor, zenginliğe vesile oluyor. Kayseri’miz büyükşehirler arasında hem belediyecilik hizmetleri açısından hem de nüfus oranına göre hizmet koşulları bağlamında çok iyi noktadadır. Sağlıkta, eğitimde iyi bir noktadayız. Tarım ve hayvancılık, son süreçte gelişen sektörler arasında, gastronomi de bizim olmazsa olmazımızdır. 6 bin yıllık geçmişi olan bir şehirden söz ediyoruz, değişik medeniyetlerin getirdiği tat, lezzet ve zenginlikten bahsediyoruz.”

Kayseri’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadağ-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Nađa Laković, “Kendi adıma ve heyetim adına misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz ve dediğiniz gibi size bereket getirdik inşallah. Sayın Validen Kayseri konusunda bilgiler edinme fırsatımız oldu. Diğer taraftan Kayseri’de 1,5 milyon insanın yaşadığını öğrendik. Aslında bizim ülkemizin nüfusunun iki katıymış bu” ifadelerini kullandı.

Laković, Karadağ’ın kış turizmine elverişli kuzey bölgesini bu konuda geliştirmek amacıyla Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kış turizminde Erciyes ile edindiği tecrübeden istifade etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Biz çok gelişmiş bir ülke olmayabiliriz ama turizmde iyi bir konumdayız. Karadağ’ın kuzeyinde daha çok kış turizmi geliştirecek potansiyele sahip bir bölge. O yüzden bugün aslında buradayız. Hem sizden yeni bir şeyler öğrenmek hem de sizin deneyimlerinizden faydalanmak ve sizden kuzey bölgemizi nasıl geliştireceğimiz konusunda bilgi ve tecrübe edinmek önemli olacak. Karadağ’a daha önce gelme fırsatınız olmadıysa sizi Karadağ’a davet edip, misafir olmanızı isteyeceğiz ve tekrar misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirilirken, Karadağ heyetine, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ videosu da izletildi.

Related Posts

AKP’de Bekir Bozdağ yeniden TBMM Başkanvekili seçildi

AKP grubunda 28’inci yasama döneminin ikinci yarısında görev yapacak Başkanlık Divanı için yapılan seçimde Bekir Bozdağ yeniden TBMM Başkanvekili seçildi.

21 yaşındaki İpek feci kazada can verdi

Kırklareli’nde otomobilin ağaca çarptığı kazada, İpek Hançer (21) hayatını kaybetti. Baran C. (20) ise yaralandı.

Çete üyelerini İHA’lar ile vurdular: En az 100 kişi öldü

Haiti’de polis, insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği operasyonda 48 saat içinde 100’den fazla çete mensubunu etkisiz hale getirdi. Ulusal basındaki habere göre, başkent Port-au-Prince’nin farklı bölgelerinde, çetelerin kontrolündeki alanlara …

Musk’tan buzları eriten geri adım! İleri gittim pişmanım

Geçen ay itibarıyla Donald Trump yönetimindeki “Özel Devlet Görevlisi” dönemi sona eren ve sonrasında ABD Başkanı Trump’ı “Epstein dosyalarında olmakla” suçlayan ve azledilmesi çağrısı yapan dünyanın en zengin işinsanı Elon Musk, pişman olduğunu söyledi.

Mehmet Altan yazdı | Basın Tarihi: Mübarek…

Orta Doğu gerçekten çok depremli bir bölge. Sadece çok depremli mi, aynı zamanda çok kanlı da… Sadece Mısır’daki gelişmelere bakarak bile bu gerçeği görebiliyoruz. Mübarek’in Saray’daki saltanatına, soru sorma gayreti içindeki medyaya karşı kullandığı üslubuna da şahit olmuştum. Bütün diktatörler gibi o da zaman hiç değişmeyecek sanıyordu

İsrail’de muhalefet partileri, Netanyahu hükûmetini devirmek için meclisin feshedilmesine ilişkin tasarıyı oylamaya sunacak

İsrail’de muhalefet partileri, Netanyahu hükûmetini devirmek için meclisin feshedilmesine ilişkin tasarıyı oylamaya sunacak