İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota’nın ölüm nedeni belli oldu

İspanyol polisi, Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota’nın geçen hafta İspanya’nın kuzeyinde kardeşi Andre Silva’yla birlikte hayatını kaybettiği kazada, Jota’nın kullandığı 185 bin sterlinlik Lamborghini marka aracın ‘hız sınırının çok üzerinde’ gittiğini açıkladı.

Son Dakika… Kurtulmuş-Kalın görüşmesinin tarihi belli oldu

Son Dakika Haberi… TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yarın 16.00’da MİT Başkanı İbrahim Kalın’ı kabul edecek.

Hatay nasıl geri alındı?

Hafıza’nın yeni bölümü aşina olduğumuz bir sözle başlıyor: “Hatay benim şahsi meselemdir.” Çünkü bugün Hatay’ın bir il olarak Türkiye’ye katılmasının yıl dönümü.

Eski Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, CHP’den istifa etti! Gerekçe: ‘Partideki sorunlar’

CHP’de uzun yıllar önemli görevlerde bulunan emekli büyükelçi ve dış ilişkilerden sorumlu eski genel başkan yardımcısı Murat Özçelik, partisinden istifa etti. Özçelik, konuya ilişkin açıklamasında, partinin hem iç işleyişine hem de ülke sorunlarına yaklaşımına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Tanburoğlu: “Zeydan Başkan’ın anlı aktır, başı diktir”

Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a destek amacıyla CHP Adana İl Başkanlığı tarafından organize edilen Adana İradesine Sahip Çıkıyor Mitingleri tüm hızıyla devam ediyor.

Trump’tan Musk açıklaması: Bu fikri can sıkıcı

ABD Başkanı Donald Trump, milyarder iş adamı Elon Musk’ın üçüncü bir parti kurma çalışmalarından hoşnut olmadığını belirterek, bu fikrin “can sıkıcı” olduğunu söyledi.