İran: Netanyahu, ABD’yi felakete sürüklüyor!

İran Dışişleri Bakanı: Netanyahu ABD’yi Felakete Sürüklemeye Çalışıyor

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD’yi Orta Doğu’da “felakete sürüklemeye çalışmak” ile suçladı ve İran’a yönelik herhangi bir saldırı girişimine karşı uyardı.

Arakçi, “Netanyahu’nun, ABD hükümetini bölgemizde felakete sürüklemek için ABD içerisinde doğrudan çabalar gösterdiğini düşündüğümüzde, İran olarak herhangi bir hata ve yanlış anlama yaşamaya tahammülümüzün olmadığını bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Bakan Arakçi ayrıca, Netanyahu’nun ABD ile yürütülen diplomasi sürecine müdahale etmeye çalıştığını belirterek, İran’ın nükleer silah geliştirmesine izin verilmeyeceğini ifade etti.

Diplomasiye Önem Veriyoruz

İran Dışişleri Bakanı, İran’ın nükleer silaha sahip olmamasının amaçlandığını vurgulayarak, bunun tek yolunun karşılıklı saygı ve çıkarlar temelinde yürütülen diplomasi olduğunu belirtti.

İran’dan ‘Oyun Değiştiren’ Füze Tanıtımı

İran Savunma Bakanı General Aziz Nasirzadeh, “Kasım Basir” adındaki yeni katı yakıtlı füze hakkında bilgi verdi. Nasirzadeh, bu füzenin ABD yapımı hava savunma sistemlerine karşı üstünlük sağlayabileceğini ve istenildiğinde saldırıya karşılık verileceğini belirtti.

Füzenin son teknoloji yönlendirme sistemi sayesinde hedeflere sapma oranının yüzde 5 olduğu açıklandı. Nasirzadeh, komşu ülkelerin düşman olmadığını ancak ABD üslerinin hedef alınabileceğini belirtti.

Related Posts

Şanlıurfa’da 28 Yaşındaki Genç Evinde Ölü Bulundu

Haliliye ilçesinde kötü koku ihbarı üzerine yapılan kontrolde 28 yaşındaki Ahmet Okur’un cesedi bulundu.

Bursa’da Cuma Namazı Sonrası Silahlı Saldırı

Yenişehir’de cami önünde düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı, şüpheli kaçtı.

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

“Kreş”teki flamingoların izleri ‘halkalama’ ile takip edilecek

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yapay üreme adasında yumurtadan çıkan ve “kreş” adı verilen sahada kanat çırpacakları güne hazırlanan flamingo yavruları, ayaklarına takılacak halkalar sayesinde izlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Terör örgütü PKK’nın silah bırakması dış basında! Kritik bir dönüm noktası: Etkileri Irak, Suriye ve İran’da hissedilecek

Uluslararası basın PKK’nın silah bırakmasını barışa doğru atılan kritik bir adım olarak değerlendirirken sürecin etkilerinin İran,Irak ve Suriye’de de hissedileceğini yazdı.