İklim Kanun teklifiyle ilgili doğru bilinen yanlışlar!

İklim Kanunu Teklifi ve Gerçekler

ANKARA (İGFA) – TBMM’de görüşülmekte olan İklim Kanun teklifi hakkında İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi.

Sosyal medyada yayılan İklim Kanunu teklifiyle ilgili iddialara açıklık getiren Merkez, kanunla ilgili doğru olmayan bilgilerin düzeltilmesi için açıklamalarda bulundu.

Karbon ayak iziyle özgürlüklerin kısıtlanacağı iddiasının doğru olmadığını vurgulayan İletişim Başkanlığı, karbon ayak izi azaltımının sadece üretim yapan kuruluşlar için öngörüldüğünü ve bireylerin anayasal haklarıyla ilgili olmadığını belirtti.

Karbon vergisi alınacağı iddiasının asılsız olduğunu belirten Başkanlık, kanunda karbon vergisine dair herhangi bir hükmün bulunmadığını, Emisyon Ticaret Sistemi’nin yalnızca enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığını ve bireylerle doğrudan ilgisinin olmadığını açıkladı. Tarım ve hayvancılığın yasaklanacağı, ürünlere el konulacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Başkanlık, kanunun tarımı, hayvancılığı ve doğal kaynakları korumayı, su ve gıda arz güvenliğini sağlamayı hedeflediğini ve iddia edilen yasaklarla ilgili herhangi bir düzenleme olmadığını belirtti.

Ayrıca Paris Anlaşması ile tarım alanlarına el konulacağı iddiasının da yanlış olduğunu belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Türkiye, 2021 yılında Paris Anlaşması’nı kendi koşullarını dikkate alarak onayladı. Anlaşmanın iç hukukta kanun hükmünde olduğunu ve herhangi bir kısıtlayıcı uygulama getirmediğini ve getirmeyeceğini” ifade etti.

Merkezin yaptığı açıklamada kamuoyunu yanıltıcı iddialara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

İngiltere’den Rusya ve İran’a yönelik yeni hamle

İngiltere’de, ‘Yabancı Etki Kayıt Programı’ 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

AB’nin dönem başkanlığı önce Danimarka’ya sonra Rum Yönetimi’ne geçecek

AB’nin 6 ayda bir dönüşümlü olarak ülkeler arasında üstlenilen dönem başkanlığı 6 ay boyunca Danimarka’ya ardından da 1 Ocak 2026’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) geçecek.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

PKK’nın ne zaman ve nerede silah bırakacağı belli oldu!

Bir süredir terör örgütü PKK’nın silah bıraktığı görüntülerin kamuoyuyla paylaşılacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken son olarak, PKK’nın sürece katkı amacıyla ‘iyi niyet göstergesi’ olarak basına açık törende silah bırakacağı öne sürüldü.

Hindistan’da fabrikada reaktör patlaması: 10 kişi öldü

Hindistan’ın Telangana eyaletinde bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti.