Gazze’de ateşkes sevinci

Donald Trump, İsrail ve Hamas Arasında Ateşkese İlişkin Açıklama Yaptı

20 Ocak’ta görevi devralacak olan ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden’a veda hazırlıklarını sürdüren Donald Trump, İsrail ve Hamas arasında uzun zamandır devam eden müzakereler sonucunda anlaşmaya varıldığı duyurusunu yaptı.

Trump, aynı zamanda kendi sosyal medya platformu Truth Social’da yayınladığı bir mesajda taraflar arasında mutabakata varıldığını bildirdi.

Filistinlilerin, İsrail ve Hamas arasında anlaşma sağlandığının duyurulması üzerine sokaklara döküldüğü kaydedildi.

İsrail ve Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasının ilk aşamasının 19 Ocak Pazar günü, Gazze’deki esir takasıyla birlikte 42 gün boyunca yürürlüğe gireceği belirtildi.

Related Posts

İran’ın bu hamlesi küresel krize yol açar

ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik hava saldırısının ardından Tahran’dan gelen Hürmüz Boğazı’nı kapatma tehdidi, dünya petrol ticaretinde büyük bir krizi tetikleyebilir. Uzmanlar, bu adımın ekonomik, askeri ve diplomatik sonuçlar doğurabileceğini belirtiyor.

Kapadokya’da ‘yoga’ etkinliği

Türkiye’nin önde gelen turizm merkezlerinden Kapadokya’da, Hindistan Ankara Büyükelçiliği öncülüğünde yoga etkinliği gerçekleştirildi.

İsrail, İran’ın güneybatısına hava saldırılarını gerçekleştirdi

İsrail, İran’ın güneybatısına hava saldırılarını gerçekleştirdi

Çin gizli görevlerde kullanmak için yeni aracını tanıttı

Çin, gizli askeri operasyonlarında kullanmak için sivrisinek büyüklüğünde insansız hava aracı geliştirdi.

Cemal Enginyurt’un CHP’yle ilgili sözleri sosyal medyada gündem oldu

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı bir açılışta yaptığı konuşmayla gündem oldu. Enginyurt’un CHP’ye dair sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Anket sonucu ortaya koydu: Gençler değişimde kararlı!

ORC Araştırma’nın genç katılımcılar ile gerçekleştirdiği anketinde, “Bu pazar genel seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Buna göre CHP yüzde 30,5 ile birinci parti çıktı. CHP’ye en yakın parti olan AKP’nin ise oyu yüzde 21,2 oldu.