Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: İnşallah 2028 yılında 20 milyon hanede kendi doğal gazımızı kullanır hale geleceğiz

100 Sorunsuz Doğal Gaz: Bayraktar’dan Müjde!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “2028’e kadar 20 milyon haneye kendi doğal gazını sağlayacağız. Cumhurbaşkanımız liderliğinde Türkiye’yi enerjide bağımsız hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bayraktar, Sivas’ın Hafik ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 10 ay gibi kısa bir sürede ilçeyi doğal gaza kavuşturduklarını açıkladı.

1250 doğal gaz abonesi hedefiyle ilçede doğal gaz kullanımını yaygınlaştırmayı planladıklarını belirten Bayraktar, Hafik’in tamamında doğal gaz kullanımının başlayacağını belirtti.

Sivas il merkezinin 2005’te doğal gaza kavuştuğunu hatırlatan Bayraktar, “Sivas hariç sadece iki ilçemizde doğal gaz yok, onlarla ilgili müjdeyi de en kısa sürede açıklayacağız” dedi.

“Nüfusumuzun Yüzde 85’i Doğal Gaze Erişebiliyor”

Doğal gazın rahatlık, konfor ve temiz hava sağladığına vurgu yapan Bayraktar, “AK Parti’nin 22 yıllık iktidarının en önemli projelerinden biri doğal gaz.” ifadelerini kullandı.

“AK Parti iktidara geldiğinde hedef koydu, ‘Türkiye’nin her yerine doğal gazı götüreceğiz, kadınlarımız da bu rahat ve çevreci yakıta ulaşacak’ dedi.” diyen Bayraktar, Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde Türkiye’de doğal gazın yaygınlaştırıldığını vurguladı.

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin doğal gazı üreteceğini ve sürdürülebilir enerji politikaları izleyeceğini belirtti.2020 yılının Ağustos ayında Sakarya Gaz Sahası’nda yapılan doğal gaz keşfinin Türkiye için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Doğal gazın çıkarılması ve dağıtılmasındaki zorluklara rağmen Türkiye’nin bu alanda büyük başarılara imza attığını ifade eden Bayraktar, doğal gazın evlere, ticarethanelere ve sanayiye sunulmasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Karadan 170 Kilometre Mesafeden Doğal Gaz Çıkartıyoruz”

Denizlerdeki doğal gaz aramalarıyla ilgili bilgi veren Bayraktar, Türkiye’nin kendi mavi vatanında doğal gaz aramasının önemine değindi. Gemilerle yapılan arama çalışmaları ve başarıları hakkında bilgi veren Bayraktar, Türkiye’nin doğal gazda kendi kaynaklarını kullanma yolunda büyük adımlar attığını dile getirdi.

Related Posts

TikTok fenomeni kadın canlı yayın sırasında öldürüldü!

Meksika’da sosyal medya platformu TikTok’ta çektiği makyaj yapma videoları ile tanınan Valeria Marquez, canlı yayın yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Erdoğan, üç ülkenin büyükelçisini kabul etti

Erdoğan, üç ülkenin büyükelçisini kabul etti

ABD’li New York Times, Trump ile Suriye lideri Colani görüşmesini “Trump Suriye’yi yöneten militian ile görüştü” şeklinde yorumladı

ABD’li New York Times, Trump ile Suriye lideri Colani görüşmesini “Trump Suriye’yi yöneten militian ile görüştü” şeklinde yorumladı

DEM Partili Tuncer Bakırhan’ın önerisi binlerce korucuyu kızdıracak

DEM Partili Bakırhan, terör örgütü PKK’nın silah bıraktığını belirterek artık Doğu ve Güneydoğu’da görev yapan koruculara gerek kalmadığını söyledi. Bakırhan, “Korucuları işsiz bırakmayacağız inşallah. Elindeki silahı al, ver sopayı, köyde hayvan baksın. Daha onurlu bir görevdir” ifadelerini kullandı.

Profesör ile sekreterinin bıçak parası aldığı ortaya çıktı! Rüşvet ajandasıyla yakalandılar

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde görevli bir profesör ile sekreteri, 14 hastadan ‘bıçak parası’ adı altında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Evde yapılan aramada yüklü miktarda para ve notlar ele geçirildi.

Messi’nin en sevdiği golü Refik Anadol sanat eserine dönüştürecek

Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi’nin en sevdiği golü, “A Goal in Life” projesiyle sanat eserine dönüşecek. Yeni medya sanatçısı Refik Anadol’un imzasını taşıyacak eser, Christie’s müzayede evinde açık artırmaya çıkarılacak ve tüm gelirler hayır kurumlarına bağışlanacak.