Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi Kamuda Görev Yapan Diş Hekimlerine Yeni Bir Uygulama Getiriyor!

Kamuda görev yapan diş hekimleri artık Sabit MHRS uygulamasıyla karşı karşıya! Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve 2 devam eden hasta ile başlanacak olan bu sistem, diş hekimlerine yeni düzenlemeler getiriyor.

Hekimsen tarafından yapılan açıklamaya göre, kamuda görev yapan diş hekimlerini ilgilendiren MHRS düzenlemesi netlik kazanıyor. Yapılan açıklamada, “Gelecek aylarda diş hekimlerinin performans puanları günlük çalışma günlerine bölünerek belirlenecek ve buna göre MHRS ve Devam Eden MHRS belirlenecek. Toplam hasta sayısı yine 21 olacak. Ancak, diş hekimlerinin günlük muayene ve diş tedavisi yapabilecekleri hasta sayısı bilimsel olarak 12 olarak belirlenmiş olmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı niçin diş hekimlerinden günlük yüksek sayıda hasta muayene ve diş tedavisi yapmalarını istiyor?”

Gelir Düşüşü ve Artan Şiddet Olayları Endişe Yaratıyor!

Diş hekimlerinin girişimsel işlem puanlarının düşük olması ve işlem gelirlerinin yüksek olmasından dolayı, MHRS sayısının artması durumunda kurum daha fazla gelir elde edebilir ve teşvik havuzuna daha fazla gelir girebilir. Ancak, MHRS sayısının 21 olması hastalara ayrılan zamanın azalmasına ve diş hekimlerinin hastalarına yeterince diş tedavisi yapamamalarına neden olabileceği için gelirlerin düşmesine ve şiddet olaylarının artmasına yol açabilir. Devam Eden hastalara verilen randevularda, yapılacak işlemler tedavi paketine dahil olduğundan dolayı işlemler gerçekleştirilemeyebilir ve bu durum diş hekimleri için sorun teşkil edebilir. Örneğin, kron-köprü protezi randevusunda simantasyon işleminin sisteme girilememesi gibi. Sağlık Bakanlığı, nitelikli diş tedavisi uygulanmasını teşvik etmek yerine Temmuz ayından itibaren uygulanacak sabit 21 MHRS uygulamasına odaklanarak kamuda niceliksel ve ticari hesaplamalar yapmaktadır. Bu durum üzerine Hekimsen Hukuk Birimi paylaştığı bilgilerle ilgili hukuki süreci başlatmı ve davanın süreççisi olacaktır. Hekimsen, diş hekimlerinin yanında olmaya devam edecektir.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Related Posts

40 yaşından sonra başlıyor! 6 etkili egzersizle diz şikayetlerinden kurtulun

Son yıllarda görülme sıklığı hızla yaygınlaşan osteoartrit (kireçlenme), günlük yaşamı adeta baltalıyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Özgün Barış Çolak, diz kireçlenmesine karşı günlük yaşam alışkanlıkları arasına mutlaka eklenmesi gereken 6 etkili egzersizi anlattı.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Vücut kitle indeksi ölçümü uygulaması Ankara’da da başladı

Sağlık Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirilen boy, kilo ve vücut kitle indeksi uygulaması, Ankara’da uygulanmaya başlandı.15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda kurulan bilgilendirme stantlarında, vatandaşların vücut kitle indeksi değerleri ölçüldü. Yapılan ölçümlerin ardından vücut kitle indeksi değerleri fazla çıkan vatandaşlar, sağlık personeli tarafından sağlıklı hayat merkezlerine ve aile sağlık merkezlerine yönlendirildi.

Kalp gribi mi kalp krizi mi: Aman dikkat nezle gibi başlayıp krize dönüşmesin

Medipol Sağlık Grubu’ndan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, özellikle genç ve orta yaşlarda daha sık görülen kalp gribine (miyokardit) karşı önemli uyarılarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayetlerinin devam etmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Boztosun, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Grip mevsimi uzadı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden (NKÜ) Doç. Dr. Mustafa Doğan, 2025’te grip mevsiminin oldukça uzadığını belirterek, “Mayıs ayının ortalarında olmamıza rağmen hala hatırı sayılır sayıda üst solunum yolları şikayeti ile hastalar hastanelere başvurmakta, sağlık kuruluşlarına başvurarak destek istemekteler” dedi.

Duşta yapılan idrar büyük hata! Uzmanı uyardı: ‘Yıllar içinde böbrekleri bitiriyor’

Duşta idrar yapma, birçok kişinin farkında olmadan benimsediği bir alışkanlık olabilir. Ancak sağlık uzmanları bu davranışın ciddi sağlık problemlerine yol açabileceğini belirtiyor. Amerikalı ürojinekolog Dr. Teresa Irwin de duşta idrar yapma alışkanlığı hakkında takipçilerine uyarılarda bulundu.