Cengiz, gübrede tekel! 5 yılda 12 kat zam yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fişyate Fahiş Olan Ürünler İçin Boykot Çağrısında Bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatı fahiş artan ürünler için tüketicileri “boykot yapmaya” çağırdı. Ancak, birçok üründe tekelleşme söz konusu. Çiftçilerin kullanmak zorunda olduğu gübre gibi ürünlerde “boykot” seçeneği bulunmuyor. Ürün verimliliği için gereken DAP gübresi de, ülkenin çeşitli bölgelerinde, Kaz Dağları dahil olmak üzere, milyonlarca ağaç kesip maden arayan Cengiz Holding tarafından üretiliyor.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Cumhurbaşkanı’nın boykot çağrısı yerine, yakınındaki iş insanlarına fiyatları düşürme çağrısı yapmasını bekliyoruz. Fahiş fiyatı belirleyen Cengiz Holding’in Eti Gübresi’ni uygun fiyatlarla sunmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Fehmi Yıldız, Erdoğan araçta kapalı kaldığında ilk koşan kişi

HESAP SORSUN

Cengiz Holding, DAP gübreye dün 500 lira zam yaparak ton fiyatını 25 bin 750 liraya yükseltti. Gürer, “DAP gübresinde tekelleşme Cengiz Holding’te” diyerek SÖZCÜ’ye verdiği demeçte şunları ifade etti:

“DAP gübresinde fahiş fiyatları belirleyen Eti Gübre… diğer tekeller ise Yıldızlar Entegre Holding ve Gübretaş. Cumhurbaşkanı’nın hesap sorması gerekiyor.”

YİNE ZAM GELDİ

Gürer, “2020 yılında DAP gübrenin ton fiyatı 2.140 liraydı, Ocak ayında 25.200 liraya yükseldi. Bugün itibarıyla ise ton fiyatı 25.750 liraya çıktı. Üre gübresi de önemli bir üst gübredir. Ocak 2024’te ton fiyatı 12.600 liraydı. Bu yıl başında ise 17.500 liraya yükseldi.” şeklinde konuştu ve ekledi: “Çiftçi başına düşen destek sadece 1.805 lira.”

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

İngiltere’den Rusya ve İran’a yönelik yeni hamle

İngiltere’de, ‘Yabancı Etki Kayıt Programı’ 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

AB’nin dönem başkanlığı önce Danimarka’ya sonra Rum Yönetimi’ne geçecek

AB’nin 6 ayda bir dönüşümlü olarak ülkeler arasında üstlenilen dönem başkanlığı 6 ay boyunca Danimarka’ya ardından da 1 Ocak 2026’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) geçecek.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

PKK’nın ne zaman ve nerede silah bırakacağı belli oldu!

Bir süredir terör örgütü PKK’nın silah bıraktığı görüntülerin kamuoyuyla paylaşılacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken son olarak, PKK’nın sürece katkı amacıyla ‘iyi niyet göstergesi’ olarak basına açık törende silah bırakacağı öne sürüldü.

Hindistan’da fabrikada reaktör patlaması: 10 kişi öldü

Hindistan’ın Telangana eyaletinde bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti.