Boğaziçi’nin atanmış rektörüne 1000’inci kez sırtlarını döndüler

Boğaziçi Üniversitesi Direnişi 4. Yılında: Gözaltılar ve Tepkiler Devam Ediyor

Boğaziçi Üniversitesi direnişi, 2 Ocak 2021’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasıyla başladı. Daha sonra Prof. Dr. Naci İnci’nin Bulu’nun yerine atanmasıyla devam eden süreç, bugün 4. yılını doldurdu.

Üniversitede görevli akademisyenler, kendilerinin seçmediği, Cumhurbaşkanı kararıyla atanan bir rektörü istemediklerini belirtti. Nöbetlerini sürdüren akademisyenler, bugün 1.000 günü geride bıraktı.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” diyerek 1000. kez rektörlük binasına yöneldi. Ellerinde dövizler ve fotoğraflarla AYM kararını ve taleplerini dile getirdiler.

Boğaziçi Üniversitesi Direnişi Nasıl Başladı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı kararla Prof. Dr. Melih Bulu rektör olarak atandı. Öğrenciler, “kayyum rektör” olarak nitelendirdikleri Bulu’yu protesto etmeye başladı. Polis müdahalesiyle gerginleşen olaylarda öğrencilere biber gazı ve kelepçe kullanılması tepkilere neden oldu.

Tepkiler üzerine Melih Bulu görevden alındı ve yerine Naci İnci rektör vekili olarak atandı. Ancak, Naci İnci’nin rektörlüğüne asaleten atanmasının ardından da protestolar devam etti. Gözaltılar ve tepkiler sürerken, direnişin simgesi haline gelen Boğaziçi Üniversitesi önünde hala öğrencilerin direnişi devam etmektedir.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tatar mevkidaşı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov’u AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.

İngiltere’den Rusya ve İran’a yönelik yeni hamle

İngiltere’de, ‘Yabancı Etki Kayıt Programı’ 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

AB’nin dönem başkanlığı önce Danimarka’ya sonra Rum Yönetimi’ne geçecek

AB’nin 6 ayda bir dönüşümlü olarak ülkeler arasında üstlenilen dönem başkanlığı 6 ay boyunca Danimarka’ya ardından da 1 Ocak 2026’da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) geçecek.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

PKK’nın ne zaman ve nerede silah bırakacağı belli oldu!

Bir süredir terör örgütü PKK’nın silah bıraktığı görüntülerin kamuoyuyla paylaşılacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken son olarak, PKK’nın sürece katkı amacıyla ‘iyi niyet göstergesi’ olarak basına açık törende silah bırakacağı öne sürüldü.

Hindistan’da fabrikada reaktör patlaması: 10 kişi öldü

Hindistan’ın Telangana eyaletinde bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti.