Belarus’ta seçimi Lukaşenko kazandı

Aleksandr Lukaşenko Belarus Cumhurbaşkanlığı Seçimini Yeniden Kazandı

Belarus’ta yapılan sandık çıkış anketine göre mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, oy oranının yüzde 87,6’sını alarak seçimi kazandı.

Belarus devlet televizyonuna göre, seçimlerin ardından yapılan sandık çıkış anketi sonuçlarına göre Lukaşenko açık ara farkla bir kez daha galip geldi.

Diğer adaylar arasında Belarus Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sırankov yüzde 2,7, Belarus Liberal Demokrat Parti lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 1,8, bağımsız aday iş insanı Anna Kanopatskaya yüzde 1,6 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak ise yüzde 1,2 oranında oy aldı.

Toplamda oy kullananların yüzde 5,1’i ise diğer adaylara oy verdi.

11 bin 948 kişiyle yapılan ankette oy kullanıldığı belirtilirken, Belarus Merkez Seçim Komisyonu ise seçimlere katılım oranının yüzde 85,70 olduğunu açıkladı.

Related Posts

İstanbul’da sahte parfüm operasyonu: 110 milyon liralık ürün ele geçirildi

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, piyasaya sürülmek üzere depolanan 110 milyon lira değerinde sahte parfüm ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

Antalya’da denizde erkek cesedi bulundu!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi açıklarında denizde erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan kişinin yabancı uyruklu olabileceği değerlendiriliyor.

Pakistan Savunma Bakanı’ndan Hindistan’a uyarı: ‘Su bizim kırmızı çizgimizdir’

Pakistan Savunma Bakanı Khavaja Muhammed Asıf, Hindistan’a, “ülkesine su akışını engelleyecek adımlardan kaçınma” uyarısında bulunarak, “Su bizim kırmızı çizgimizdir. Gelecekte savaşlar su yüzünden çıkacak” dedi.

BM Filistin Komitesi’nden Gazze’deki ablukaya ilişkin açıklama

UNISPAL’den yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, 2 Mart’tan bu yana Gazze Şeridi’ne gıda, yakıt, ilaç ve ticari mal girişini tamamen keserek, Filistinli sivillerin yaşamlarını tehlikeye attığı vurgulanarak, abluka ve artan saldırıların binlerce can …

Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 5 yıl önceki sokak röportajı ortaya çıktı: ‘Sedat Peker’ ve ‘Yasin Hayal’ ayrıntıları!

CHP lideri Özgür Özel’e yumrukla saldıran Selçuk Tengioğlu’nun 5 yıl önce verdiği bir sokak röportajı ortaya çıktı. Tengioğlu söz konusu röportajda “Sedat Peker dese ki ‘canlı bomba ol’, olmazsam şerefsizim”, “Ben Yasin Hayal’e çok güzel bir kıyak yaptım. O çocuğun elini yüzünü keseceklerdi Bayrampaşa’da. Ben engelledim diye çocuk bana tav oldu” gibi ifadeler kullandı.

PKK şüphelisi sınır kapısında yakalandı

Kilis’te düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alınan PKK şüphelisi tutuklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir