Bakan sınır kapısında… Dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Bolat, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda İncelemelerde Bulundu

Bolat, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’na gelerek tampon bölgede incelemelerde bulundu.

“40 BİNE YAKIN BİR GERİ DÖNÜŞ”

Ülkesine geçiş yapan Suriyelilerin sayısına ilişkin soruya Bolat, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’dan aldığı bilgiler doğrultusunda şu açıklamayı yaptı:

“Hatay’ın 3 gümrük kapısından 27 bin 941 kişi kesin geri dönüş yaptı. Diğer gümrük kapıları da dahil edildiğinde, Sayın İçişleri Bakanı’nın ifadesine göre 40 bine yakın bir geri dönüş gerçekleşti. Suriyeliler, ülkelerindeki şartları görmek istedikleri için geri dönüşleri tercih ediyorlar. Türkiye’de okullarda eğitim gören çocuklar da var. İlerleyen haftalarda ve aylarda geri dönüşlerin hızlanacağını düşünüyoruz. İçişleri Bakanlığı, yeni bir uygulama başlattı. Suriyelilere, yerinde görme ve şartları oluşturma amacıyla üç kez geçici olarak gidiş ve dönüş hakkı tanındı. Bu uygulama, geri dönüş sürecini hızlandıracaktır.”

“YENİ İHTİYAÇLARI BERABERİNDE GETİRİYOR”

Geri dönüşlerin artmasıyla yenilikçi ihtiyaçları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Bolat, şunları dile getirdi:

“Geri dönüşlerin hızlanması, yeni ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Geçiş süreçlerinde iyileştirmeler yapılacak. Yayladağı ve Zeytindalı Gümrük Kapıları’nda da önemli iyileştirmeler olacak. Gerekli bütçeler ayrıldı ve çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye ile Suriye arasındaki geçiş noktalarında modernizasyon çalışmaları gerçekleştirilecek.”

“KENDİ ÜLKELERİNE GEÇEBİLİYORLAR”

Bakan Bolat, 24 Aralık’ta yayınladıkları genelgeyle gümrüklerdeki geçişlerde Suriyelilere kolaylık sağladıklarını belirterek şunları ifade etti:

“Suriyeli misafirleri, ev eşyalarını, araçlarını, ziynet eşyalarını ve nakit paralarını geri götürebilmeleri konusunda rahatlattık. Bu genelge ile artık rahatlıkla ev eşyalarını ve arabalarını alarak kendi ülkelerine geri dönebilirler.”

Related Posts

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

“Kreş”teki flamingoların izleri ‘halkalama’ ile takip edilecek

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yapay üreme adasında yumurtadan çıkan ve “kreş” adı verilen sahada kanat çırpacakları güne hazırlanan flamingo yavruları, ayaklarına takılacak halkalar sayesinde izlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Terör örgütü PKK’nın silah bırakması dış basında! Kritik bir dönüm noktası: Etkileri Irak, Suriye ve İran’da hissedilecek

Uluslararası basın PKK’nın silah bırakmasını barışa doğru atılan kritik bir adım olarak değerlendirirken sürecin etkilerinin İran,Irak ve Suriye’de de hissedileceğini yazdı.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Trump’ın işten çıkarma planı çok kritik bakanlığı da vurdu

ABD Dışişleri Bakanlığının, Başkan Donald Trump’ın federal hükümeti küçültme politikası doğrultusunda yakın zamanda toplu işten çıkarma uygulamasına başlayacağı öne sürüldü. Washington Post gazetesinin ulaştığı kurum içi yazışmada, Bakanlığın gelecek …