Ankara’da asgari ücret mitingi | CHP Genel Başkanı Özel: Gerçek meclis meydanlardır

Asgari Ücrete Yüzde 30 Zam Tartışmaları Sürüyor

Asgari ücrete yüzde 30’luk zam oranıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. 167 sivil toplum kuruluşu ve sendikalar, Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda “Yurttaş Sesleniyor, Haklarımızı Alacağız” mitinginde bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamalarda şunlara değindi:

  • Millete gitmenin zamanı geldi. Bugün burası gerçek bir meclis.
  • Güçlü demokrasilerde millet kendisiyle ilgili söz sahibi olmak ister. Siyasileri takip eder, uyarır, gerekirse geri adım attırır.
  • İktidar, asgari ücretlileri yoksulluğa sürüklüyorsa, emeklileri sefalete mahkum ediyorsa, esnafı duymuyorsa o zaman gerçek meclis burasıdır, meydanlardır.
  • Sandıktan kaçamazsın, seçimden kaçamazsın. Geçim yoksa seçim var. Ankara’da milyonlar boş tencere gösteriyor, milyonlar senden seçim istiyor.
  • Milyonlar büyük bir hayal kırıklığı ve öfke içerisindeler. 22 bin 104 liralık ücret sefalet ücretidir.
  • Asgari ücret tespit komisyonu meşruiyetini yitirdi.

Related Posts

Gemi batığından çil çil altın çıktı: Arkeologların aklı çıktı

Madagaskar kıyılarında keşfedilen bir gemi batığı, tarih ve hazine avcılarının dikkatini çekti. Araştırmacılar, batığın 1721 Portekiz gemisi Nossa Senhora do Cabo’nun kalıntıları olabileceğini ve 138 milyon doları aşan bir hazineyi barındırdığını öne …

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

Teksas’taki sel felaketinde tablo ağırlaşıyor; ölü sayısı 43’e yükseldi, 20’den fazla kız çocuğu kayıp!

İstanbul’da şoke eden görüntüler: Genç kızlar çığlık çığlığa yardım istedi

Esenyurt’ta trafikte yaşanan tartışma, kan donduran bir kavgaya dönüştü. Bir grup erkek, genç kızları motor kaskıyla darbetti.

İstanbul’da kontrolden çıkan vinç 18 aracı biçti

İstanbul’da sürücüsünün kontrolünden çıkan vinç, park halindeki 18 araca çarptı.

Yeni trafik yasası yürürlükte: Bu sürücülerin ehliyetleri tamamen iptal edilecek!

Avustralya’da trafik güvenliğini artırmak amacıyla hazırlanan yeni yasa değişiklikleri 1 Temmuz 2025’te yürürlüğe girdi. Aşırı hız yapan, alkollü ya da ehliyetsiz araç kullanan sürücüler artık mahkeme kararı beklenmeden ehliyetlerini kaybedecek. “Sıfır tolerans” ilkesiyle uygulamaya alınan bu düzenlemeler, riskli sürücüleri trafikten kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Ayrıca ehliyetini kaybedenlerin yeniden trafiğe dönmesi için zorlu test ve denetim süreçlerinden geçmesi gerekecek.

İran Devrim Muhafızları Ordusu: İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlattık

İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naeini, yaptığı açıklamada İsrail ile İran arasındaki çatışmaya değinerek İsrail’e 2 binden fazla füze ve İHA fırlatıldığını ve hedefleri başarıyla vurduklarını ifade etti.