AB’nin tek tip şarj girişi uygulaması yürürlüğe girdi

AB, Yeni Elektronik Cihazlarda USB-C Şarj Girişini Zorunlu Kıldı

Avrupa Birliği’nde (AB), bugünden itibaren yeni akıllı telefon, tablet ve kamera gibi elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi zorunlu hale geldi. AB’nin atıkları azaltmayı amaçlayan ve çeşitli elektronik cihazların USB-C, Micro USB ve Lightning gibi farklı şarj girişlerini uyumlu hale getirecek tek tip şarj kuralı, 28 Aralık Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Bu kapsamda, AB ülkelerinde taşınabilir elektronik cihazlarda yeni standart şarj girişi USB-C olacak.

AB, DÜZENLEMEYİ 2022 YILINDA ONAYLAMIŞTI

Bu kapsamda ayrıca bütün yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera, kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör, klavye gibi cihazlarda USB-C şarj girişi bulunması gerekecek. Ayrıca, elektronik cihazların hızlı şarj sistemleri de uyumlu olacak. USB-C kuralı, 28 Nisan 2026 tarihinden itibaren dizüstü bilgisayarlar için de geçerli olacak.

AB, 2022’de tek tip şarj girişi kuralını onaylamış ve yürürlüğe girmesi için 2 yıl süre tanımıştı. AB’nin düzenlemesi, özellikle farklı şarj girişi kullanan Apple firmasının ürünlerinde değişikliğe gitmesine neden olmuş ve şirketin yeni cihazlarında şarj girişlerini USB-C olarak değiştirmesini sağlamıştı. Halihazırda çoğu cihaz, USB-C girişi ile şarj ediliyor. Kulaklık ve diğer çeşitli aksesuarlar ile yeni dizüstü bilgisayarlarda da aynı giriş mevcut.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

6 yıldır bitmeyen çile: Kardeşinin yaptıkları herkesi şoke etti!

Bursa’da, babası Kemal Ö.’den miras kalan 5 katlı binanın 4’üncü katında oturan Bekir Ö., üst kattaki dairede yaşayan kardeşi Ali Ö. ile ailevi nedenle tartıştı. Ağabeyinin apartmandan taşınmasını isteyen Ali Ö.’nün, hiltiyle, evinin tavanlarına, delik açtığını belirten Bekir Ö., kardeşi hakkında polise şikayette bulundu.

‘Dalga geçmeye devam’ diyerek seslendi! Cemal Enginyurt’tan İBB’ye yeni operasyona sert tepki: ‘Bu gidişle çaycı, çorbacı ne varsa alacaklar…’

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, İBB’ye yönelik düzenlenen 4. dalga operasyona, sosyal medyadan yaptığı operasyonla tepki gösterdi.

Kuzey Kore, Güney Kore’ye füze fırlattı

Ardı ardına gerçekleştirdiği füze denemeleri ile müttefiklerine meydan okuyan Kuzey Kore, bir kez daha bölgede tansiyonu yükseltti. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan (JCS) yapılan açıklamada, Kuzey Kore’nin yerel saatle 09.00 sıralarında ülkenin …

Annesiyle görüntülü konuşurken can verdi!

Ankara’nın Beypazarı ilçesinden gelen maden işçisi Fatih Özkan (37), annesiyle görüntülü konuştuğu sırada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Babacan’dan ‘sanal kumar’ iddiası: ‘Erdoğan’ın bizzat izin vererek oynattığı kumar siteleri var’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yasa dışı bahis ve sanal kumarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak, “Her vatandaşın cebine kumarhane açtı” dedi.

Saray’a yakın kalemden dikkat çeken istifa kulisi

Saray’a yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, ‘küçük partilerden’ AKP ve CHP’ye geçişlerin yaşanacağını iddia etti.