ABD’deki uçak kazası sırasında kule personel sayısının yetersiz olduğu belirtildi

FAA’nın Kaza Raporu: Hava Trafik Kontrol Kulesinde Normal Değildi

ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) başkent yakınında bir yolcu uçağı ile askeri helikopterin çarpıştığı kaza raporunda, Ronald Reagan Ulusal Havaalanı’ndaki hava trafik kontrol kulesindeki personel sayısının normal olmadığı belirtildi.

New York Times’in yayınladığı habere göre, FAA’nın incelediği ön güvenlik raporunda hava trafik kontrol kulesi çalışanlarına dikkat çekildi.

FAA raporuna göre, Ronald Reagan Ulusal Havaalanı’ndaki hava trafik kontrol kulesindeki personel sayısı, günün saati ve trafik yoğunluğu açısından normal olmadığı değerlendirildi.

CNN’in edindiği bilgilere göre, kazanın meydana geldiği sırada hava trafik kontrolörlerinin iki farklı kule pozisyonunda çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Kaynak, bölgedeki helikopter trafiğinden sorumlu hava trafik kontrolörünün aynı zamanda uçak trafiğini yönlendirdiğini ve bu görevlerin normalde iki kontrolör arasında paylaştırıldığını belirtti.

Trump: Kule Uyarıyı Geç Yaptı

Washington yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında meydana gelen kaza sonucunda 60 yolcu ve 4 mürettebat taşıyan yolcu uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu askeri helikopter havada çarpışarak Potomac Nehri’ne düştü.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında, kule personelinin helikopteri son anda uyardığını ve kazanın bu uyarı sayesinde önlenemediğini belirtti.

Trump, hava trafik kontrolörünün geç bir uyarı yaptığını iddia ederek, “Uyarılar çok geç yapıldı. Neredeyse kazadan sadece birkaç saniye önce yapılmış gibiydi. Burada en zeki ve en iyi durumdaki insanların olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Related Posts

CHP’li belediye başkanı açıkladı: AKP’li başkan özel hizmetçisini devlet memuru yapmış!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz. Aynı şekilde evinde özel hizmetçisini devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Hırsıza hırsızlığını unutturursanız o zaman sizden hesap sormaya başlarlar” dedi.

“Kreş”teki flamingoların izleri ‘halkalama’ ile takip edilecek

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yapay üreme adasında yumurtadan çıkan ve “kreş” adı verilen sahada kanat çırpacakları güne hazırlanan flamingo yavruları, ayaklarına takılacak halkalar sayesinde izlenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilen aslanların yeni doğan 3 yavrusuna isim aranıyor

Terör örgütü PKK’nın silah bırakması dış basında! Kritik bir dönüm noktası: Etkileri Irak, Suriye ve İran’da hissedilecek

Uluslararası basın PKK’nın silah bırakmasını barışa doğru atılan kritik bir adım olarak değerlendirirken sürecin etkilerinin İran,Irak ve Suriye’de de hissedileceğini yazdı.

Şahan Gökbakar’ın iskelesi yıkıldı

Ünlü komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar’ın Marmaris’te bulunan evinin önündeki kaçak iskele, mahkeme kararıyla yıkıldı.

Trump’ın işten çıkarma planı çok kritik bakanlığı da vurdu

ABD Dışişleri Bakanlığının, Başkan Donald Trump’ın federal hükümeti küçültme politikası doğrultusunda yakın zamanda toplu işten çıkarma uygulamasına başlayacağı öne sürüldü. Washington Post gazetesinin ulaştığı kurum içi yazışmada, Bakanlığın gelecek …