Gıda devi iflas etti. Rakipleri bile şoke oldu

Alman Gıda Devi, Finansman Zorlukları İle Karşı Karşıya!

Almanya merkezli Hansegarnelen GmbH, Avrupa’nın en büyük kapalı sistem karides yetiştirme tesisleri arasında öne çıkıyordu. Ancak, 1,5 milyon Euro’luk finansman açığı şirketi iflasın eşiğine getirdi.

Bremen Yerel Mahkemesi, iflas sürecini yönetmek için avukat Berend Böhme’yi geçici yönetici olarak atadı. Şirketin CEO’su Rupert Baur, uzun vadeli sürdürülebilirlik için bu adımın gerekliliğine dikkat çekti. Finansal kriz, dört hissedardan birinin desteğini geri çekmesiyle başladı.

Şirket, maaşlarını iflas yardımıyla güvence altına aldıktan sonra 22 çalışanını işten çıkardı. Glückstadt, Grevesmühlen ve Gronau’daki tesisler şu anda üretimde, ancak geleceği yatırımcı görüşmelerine bağlı. Hansegarnelen, kapalı devirdaim sistemiyle yılda 85 ton karides üretmeyi hedefliyordu, ancak ekonomik zorluklar bu hedefi tehdit ediyor.

Şirket, su arıtımını bakterilerle doğal olarak gerçekleştiren karbon nötr bir model sunuyordu. Ancak ekonomik sorunlar, bu yenilikçi girişimi tehlikeye atıyor. Hansegarnelen, kısa vadeli maliyetleri karşılayabilir durumda, ancak uzun vadeli planları için acil yeni yatırımcılara ihtiyaç duyuyor.

Baur, tesislerin kapanmaması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirtti. Avrupa akuakültür sektöründe yankı uyandıran bu kriz, sürdürülebilir gıda üretiminin finansal zorluklarını gözler önüne seriyor. Hansegarnelen’in durumu, çevreci üretim modellerinin ekonomik sürdürülebilirlik için güçlü finansal desteğe ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Bu gelişme, Avrupa’daki akuakültür sektörü için bir dönüm noktası olarak nitelendiriliyor. Yatırımcıların ilgisi, şirketin hayatta kalma şansını belirleyecek. Hansegarnelen’in kurtarılması, sektörün geleceği için kritik bir adım olarak görülüyor.

Related Posts

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.

ABD’de bir köyü sel vurdu: 2’si çocuk 3 kişi hayatını kaybetti

ABD’nin New Mexico eyaletinde sel meydana geldi. Yetkililer, selden etkilenen bir köyde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

BP, 300 akaryakıt istasyonunu satıyor

İngiltere merkezli enerji devi BP, 2027’ye kadar 20 milyar dolarlık varlık satış planı kapsamında Hollanda’daki 300 petrol istasyonunu, Hollandalı akaryakıt dağıtım ve ticaret şirketi Catom’a satmak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı.

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

‘Hırsızlık’tan aranıyordu: Tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı

Kırıkkale’de “hırsızlık” suçundan hakkında 52 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli, polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla evindeki tuvalet kapısının arkasında saklanırken yakalandı.