Zeytinyağı markaları ifşa edildi: Sahte olduğu bu işaretten anlaşılıyor

Zeytinyağı Ürünlerinde Tohum Yağı Skandalı Ortaya Çıktı

Bakanlık denetimleri sonucunda, birçok şehirde faaliyet gösteren firmaların zeytinyağı ürünlerinde tohum yağı karıştırdığı ortaya çıktı. Bu durum, tüketicilerin doğal ve kaliteli ürün yerine ucuz ve sağlıksız içeriklerle aldatıldığını gözler önüne serdi.

Taklit ve Tağşiş Yapılan Ürünlerin Listesi:

Gerçek Zeytinyağını Anlamanın Püf Noktaları

Tüketicilerin sahte ürünlere karşı bilinçli olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, hakiki zeytinyağını anlamanın bazı püf noktalarını paylaşıyor:

  • Koku Testi: Zeytinyağı taze zeytin kokusu yaymalıdır. Hafif bir çimen kokusu da soğuk sıkım yağlarda olabilir.
  • Boğazda Yanma: Gerçek zeytinyağı tüketildiğinde boğazda hafif bir yanma hissi oluşur. Bu, yağın zengin ve taze olduğunun bir göstergesidir.
  • Buzdolabı Testi: Zeytinyağını buzdolabında bekletmek ve donup donmadığını kontrol etmek, içerisine başka yağların karıştırılıp karıştırılmadığını gösterir.
  • Tuz Ruhu Testi: Zeytinyağına tuz ruhu damlatıldığında renk değişimi olmaması gerekmektedir. Renk değişikliği sahtekarlık işaretidir.
  • Su Testi: Bir bardak suya zeytinyağı damlatıldığında gerçek zeytinyağı düzgün halkalar oluşturur. Dağılıyorsa, saf olmayabilir.

Tüketici Ne Yapmalı?

Uzmanlar, tüketicilerin bilmediği ve çok ucuz satılan zeytinyağları konusunda dikkatli olmalarını öneriyor. Etiketleri okumak, markanın geçmişini araştırmak ve bölgesel üreticilerden alışveriş yapmak, sağlıklı ürün seçiminde önemli adımlardır.

Related Posts

Enver Paşa’nın mezarı başında açılım sürecine tepki

İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin önde gelen isimlerinden Enver Paşa, ölümünün yıl dönümünde İstanbul Şişli’deki Abide-i Hürriyet Anıtı’nda bulunan mezarı başında anıldı. Çepni Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen anma etkinliğine emekli Tümamiral Cihat Yaycı, “Yörük Ali Paşa” lakaplı emekli Tuğgeneral Ali Aydın, Turgut Özal Vakfı ve Umay Ana Vakfı üyeleri katıldı.

Faciaya ramak kala: batmakta olan bottan son anda kurtarıldılar

Yasadışı yolardan Yunanistan adalarına geçmeye çalışırken batmaya başlayan lastik botta bulunan 16’sı çocuk 36 göçmen son anda sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kuzey Akımı sabotajcısı İtalya’da yakalandı

Ukrayna vatandaşı bir adamın, boru hatlarına patlayıcı yerleştiren grubun üyesi ve koordinatörlerden biri olduğu belirtiliyor.

İsrail bağlantılı gemi trafiğine kısıtlama

Türkiye, İsrail bağlantılı gemi trafiğini kısıtladı. Acenta ve liman başkanlıklarına talimat verildi. Türkiye’deki liman başkanlıkları, İsrail’e giden veya gidebilecek yabancı gemiler için yeni bir uygulama başlatıyor. Limanı ziyaret eden gemilerden, İsrail’e askeri yük taşımadıklarını ve gemi işletmecisinin İsrail ile bağlantılı olmadığını beyan eden resmi belge istenecek.

Milli ritmik cimnastikçi Hatice Gökçe Emir, Brezilya’da bir ilke imza attı

Çember aletinde 98 sporcunun arasından 8’inci olan Hatice Gökçe Emir, Türkiye tarihinde ilk kez finalde yarışacak sporcu oldu.

“Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye katılmasına Mehmet Ağar aracılık etti” iddiası: Ağar’dan yalanlama geldi

“Özlem Çerçioğlu’nun AKP’ye katılmasına Mehmet Ağar aracılık etti” iddiası: Ağar’dan yalanlama geldi