AB’nin dönem başkanlığı önce Danimarka’ya sonra Rum Yönetimi’ne geçecek

AB Dönem Başkanlığını Üstlenen Danimarka’nın Gündemi Belli Oldu

Avrupa Birliği’nin (AB) dönem başkanlığını 6 aylığına üstlenen Danimarka, savunma, rekabetçilik, yeşil dönüşüm, göç ve genişleme konularına odaklanacak.

AB üye ülkeleri arasında 6 aylık sürelerle dönüşümlü olarak üstlenilen dönem başkanlığı, Polonya’nın ardından Danimarka’ya devredildi.

Danimarka, yılın ikinci yarısında AB gündemini belirleyecek ve sloganını “Değişen bir dünyada güçlü bir Avrupa” olarak belirledi.

Avrupa’nın savunma stratejik özerkliğini güçlendirmeye, AB ülkelerinin küresel rekabetçiliğini artırmaya, karbon nötrlüğü hedeflerine ulaşmaya, düzensiz göçle mücadele etmeye ve genişlemeye odaklanacak.

Danimarka, dönem başkanlığını 2026 yılının başında GKRY’ye devretmeyi planlıyor.

Related Posts

İngiltere’den Rusya ve İran’a yönelik yeni hamle

İngiltere’de, ‘Yabancı Etki Kayıt Programı’ 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

PKK’nın ne zaman ve nerede silah bırakacağı belli oldu!

Bir süredir terör örgütü PKK’nın silah bıraktığı görüntülerin kamuoyuyla paylaşılacağı iddiaları gündemdeki yerini korurken son olarak, PKK’nın sürece katkı amacıyla ‘iyi niyet göstergesi’ olarak basına açık törende silah bırakacağı öne sürüldü.

Hindistan’da fabrikada reaktör patlaması: 10 kişi öldü

Hindistan’ın Telangana eyaletinde bir kimya fabrikasında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında 10 kişi hayatını kaybetti.

Görüntüyü Türkiye’den balıkçılar çekti: Ünlü turizm şehrinde devasa balina

Antalya’nın Manavgat ilçesi Side açıklarında ava çıkan 4 amatör balıkçı, kıyıdan yaklaşık 7-8 kilometre uzakta devasa bir balinayla karşılaştı. Balıkçılar, su yüzeyinde seyreden balinayı fark ederek bu nadir anları cep telefonlarıyla görüntüledi.

Diyarbakır’daki ‘kız kaçırma’ kavgası can aldı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde akraba aileler arasında kız kaçırma meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yasemin Budak (44) öldü. Olaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı.