Trump, Merkez Bankası için yeni hamleye hazırlanıyor: Powell’a hakaretler yağdırmıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanlığı İçin Yeni İsimleri Değerlendiriyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın yerine yeni isimler düşündüğü ve görev için seçtiği ismi erken açıklamayı planladığı iddia edildi. The Wall Street Journal’ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Trump, Powell’ın yerine geçecek kişiyi eylül ya da ekimde seçme ve ilan etmeyi değerlendirmekte.

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynak, Trump’ın “Powell’a yönelik öfkesinin” Başkan’ın duyuruyu düşünülenden erken bir tarihte yapmasına neden olabileceğini belirtti. Kaynaklar, Trump’ın Fed Başkanlığı için değerlendirdiği isimler arasında Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Kevin Hassett, eski Fed Guvernörü Kevin Warsh, Hazine Bakanı Scott Bessent, eski Dünya Bankası Başkanı David Malpass ve Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller’ın bulunduğunu aktardı.

Beyaz Saray, Trump’ın Fed Başkanının daha erken açıklanmasını isteyip istemediği sorusuna, Fed’in büyüme odaklı bir para politikası izlemesi gerektiği şeklinde yanıt verdi. Trump, NATO Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, Powell hakkında sert ifadeler kullanarak, “Neyse ki çok yakında gidecek, çünkü bence berbat biri” dedi ve “Üç ya da dört kişi içinde kimi seçeceğimi biliyorum” şeklinde konuştu.

Görev süresinin bitmesine 11 ay kalan Powell hakkındaki eleştirilerini yineleyen Trump, “Çok aptal bir insan olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Bosna-Hersek’te 47 İsraillinin pasaportları çöpe atıldı

Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’yı ziyaret eden 47 İsrailli turiste ait pasaportlar, kaldıkları otelin resepsiyonunda çöp kutusuna atıldı. Pasaportların çöp toplama merkezine götürüldüğü ortaya çıktı. İsrailli turistler, yaşananlarda ‘kasıt’ olduğunu öne sürüp Bosna-Hersek’te bir haftadan fazla kalabileceklerinden korktuklarını söyledi. İsrail, yaşananlardan sonra Sırbistan’daki büyükelçiliğinden yardım istedi.

Başkente giden yollar kapatıldı: İsrail’de rehine grevi

7 Ağustos günü düzenlenen İsrail kabine toplantısının ardından alınan Gazze’nin tümünün ilhak edilmesi kararı, İsrail’de binlerce kişinin sokaklara dökülmesine yol açtı.

Tonlarca kaçak tütün ele geçirildi

Adana’da bir TIR’da 7,5 ton kaçak tütün ele geçirildi. İki şüpheli de gözaltına alındı.

Merve Terim’den taraftara Fatih Terim jesti

Fatih Terim’in kızı Merve Terim, Galatasaray’ın Karagümrük ile oynadığı maçı bir restoranda takip eden Galatasaray taraftarları ile Fatih Terim’i görüntülü konuşturdu.

Ahmet Akın AKP iddialarına sert çıktı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AKP’ye geçeceği iddialarına yanıt verdi.

Karabük’te Trafik Kazası: 3 Yaralı

Karabük’te 3 araçla meydana gelen kazada 1’i çocuk 3 kişi yaralandı. Soruşturma başlatıldı.