Şaraa ilk kez Avrupa’da! Macron’la görüştü

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, İsrail Saldırılarını Engellemek İçin Arabulucularla Temasta

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, İsrail saldırılarını önlemek için arabulucularla temasta olduklarını açıkladı. Fransa ziyareti kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Elysee Sarayı’nda bir araya gelen Şara, ortak basın toplantısı düzenledi.

İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları hakkında konuşan Şara, “Bölgedeki durumu sakinleştirmek ve gerginliği azaltmak için arabulucularla çalışmalar devam ediyor. Bu sayede tarafların kontrolünü kaybetmeden önce olayların önüne geçilebilir.” şeklinde konuştu.

İsrail’in Suriye’ye müdahalesini eleştiren Şara, “İsrail’in saldırıları rastgele ve düzensizdir. 1974 anlaşmasını ihlal etmişlerdir. Suriye’nin bu anlaşmaya bağlı olduğunu ve Golan Tepeleri’ndeki UNDOF güçlerinin mavi çizgiye dönmesi gerektiğini tüm ilgili taraflara ilettik.” ifadelerini kullandı.

Suriye’ye Yaptırımlar

Beşar Esad döneminde uygulanan yaptırımlara değinen Şara, yaptırımların devamının haklı bir nedeni olmadığını vurguladı. Ülkenin istikrarının ekonomiyle bağlantılı olduğunu belirten Şara, mevcut yaptırımların bu süreci engellediğini ifade etti.

Yaptırımlar konusunu Cumhurbaşkanı Macron ile detaylıca görüştüklerini aktaran Şara, “Yaptırımların devamının Suriye halkını hedef aldığını ve artık eski yönetimle bir ilgisinin olmadığını dile getirdik. Umarım Macron, halkın üzerindeki bu yaptırımların kaldırılması için çaba gösterecektir.” dedi.

Suriye’deki Yabancı Savaşçılar

Suriye’deki yabancı savaşçılar konusuna da değinen Ahmed Şara, Suriye yasalarına saygı göstermeleri şartıyla ülkeye gelenlerin takip edileceğini belirtti. Vatandaşlık verilmesinin anayasaya bağlı olduğunu vurgulayan Şara, yabancı savaşçıların durumunun yasal çerçevede ele alınması gerektiğini söyledi.

Suriye’deki Olaylar

Sahil bölgesinde eski yönetimin kalıntılarından oluşan grupların düzenlediği saldırılar için iki komite kurduklarını belirten Şara, sivil öldürme gibi suçların yasal olarak cezalandırılacağını kaydetti. Devletin sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade eden Şara, olaylarda tüm tarafların adil bir şekilde ele alınacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Araç kullanırken kalp krizi geçirdi: Felaketi yaşadı

Kars’ta direksiyon başında kalp krizi geçiren ve otomobili refüje çarpan sürücü, hayatını kaybetti.

Hatay’da Tefecilikten Aranan Şahıs Yakalandı

K.U. isimli şahıs, İskenderun’da tefecilik suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasıyla yakalandı.

Mevsimlik tarım işçileri dalgalara kapıldı: Biri kurtarıldı, diğeri aranıyor

Fındık hasadı için Ordu’ya gelen iki mevsimlik tarım işçisi, Karadeniz’de dalgalara kapıldı. İşçilerden biri kurtarıldı, ekipler diğerini arıyor.

İpsala’da Anız Yangını Kontrol Altında

Edirne’nin İpsala ilçesinde anız yangını çeltik fabrikasına sıçramadan söndürüldü.

Halkbank, Brodie Hofer ile Anlaştı

Halkbank, 2025-2026 sezonu için Kanadalı smaçör Brodie Hofer ile sözleşme imzaladı.

Futbolcu, sevgilisi ünlü modeli merdivene bağlayıp işkence etti

Brezilyalı model ve sosyal medya fenomeni Jannah Nebbeling, Paraguaylı futbolcu sevgilisi Jorge Báez tarafından üç yıl boyunca maruz bırakıldığı fiziksel, psikolojik ve cinsel şiddeti ifşa etti. Nebbeling, Báez’in onu aylarca eve kapattığını, merdivene iple bağladığını ve bilinci kapalıyken cinsel saldırıda bulunduğunu iddia etti.