Moldova’da Aziz George kurdelesi takan yaşlılar para cezasına çarptırılıyor

Moldova’da Aziz George Kurdelesi Takmaya Para Cezası

‘Zafer’ Koordinasyon Komitesi Başkanı Aleksey Petroviç, Moldova polisinin Aziz George kurdelesini takan yaşlılara para cezası kestiğini duyurdu.

Petroviç, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Moldova’da genellikle milletvekilleri, politikacılar ve kamuya mal olmuş kişilerin yanı sıra savaşa katılmış babalarını ve dedelerini anmak için kurdele takan emekliler ve yaşlılar, Aziz George kurdelesi taktıkları için para cezasıyla karşı karşıya kalıyor. Festival etkinliklerinin organizatörleri olarak, insanları Aziz George kurdelesi takmaya teşvik etmeyeceğiz. Ancak bunu bir anma sembolü olarak görüyoruz ve Zafer Günü etkinliğinde de bu şekilde yer alacağız.

Moldova yönetiminin Aziz George kurdelesini ‘aşırılık’ simgesi olarak gördüğünü hatırlatan Komite Başkanı, 2023 yılında Anayasa Mahkemesi’nin, vatandaşların kurdeleyi takması durumunda polisin bunun savaş, saldırganlık veya aşırılık sembolü olarak kullanıldığını kanıtlaması gerektiğini açıkladığını belirtti. Ancak polisin delilsiz şekilde vatandaşlara ceza kesmeye devam ettiğini vurguladı.

Öte yandan, Moldova son yıllarda Zafer Günü kutlamalarını kısıtlama ve Aziz George kurdelesinin kullanımını yasaklama eğiliminde. Ancak buna rağmen her yıl binlerce vatandaş Zafer kutlamalarına katılmaya devam ediyor. Son iki yılda Aziz George kurdelesi takıldığı için polis tarafından 500’den fazla ceza kesildiği bilgisi verildi.

Moldova’da Cumhurbaşkanı Maia Sandu liderliğindeki Eylem ve Dayanışma Partisi’nin (PDS) iktidara gelmesinden bu yana, tarihi yeniden yazma politikası uygulanıyor. PDS, Aziz George kurdelesinin kullanımının yasaklanması ve Hitler Almanya’sının yanında savaşan Romen askerlerinin anıtlarının yerleştirilmesi gibi tartışmalı yasaları kabul etmişti.

Related Posts

Nikah dairelerinde boşluk kalmadı: O tarihte evlenmek isteyenlerin sayısı 3 kat arttı

Adana’da evliliklerini unutulmaz bir tarihle taçlandırmak isteyen çiftler, 05.05.2025 tarihinde dünyaevine girebilmek için nikah dairelerine akın etti.

Muğla’da yaban domuzlarıyla ilgili flaş karar

Muğla’da yaban domuzlarının yerleşim yerlerine kadar inmesi üzerine Muğla İli Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bir dizi tedbir kararı alındı.

Erdoğan: Milletin derdiyle dertlenen kurumlarımızdan biri Kızılay’dır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılay Genel Kurulu’nda konuşuyor.

Ayağına batan kıymık hayatının dönüm noktası oldu

Ayağına batan basit bir kıymık resmen hayatını karattı. 5 yıl boyunca dayanılmaz ağrılar ve nöbetler geçiren kadın en sonunda ise sinir sistemi üzerindeki kontrolünü kaybetti.

Romanya’da yenilenen cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

Romanya’da yenilenen cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kaldı

Edirne ve Kırklareli’nde 15 düzensiz göçmen yakalandı

Edirne ve Kırklareli’nde yasa dışı yollarla yurda giren 15 düzensiz göçmen yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir