Trump, Netanyahu’yla arasında geçen “Gazze” diyaloğunu anlattı

Trump, Netanyahu’yu Gazze Şeridi İçin Yardım Vermeye Zorladı

ABD Başkanı Donald Trump, Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada, bu hafta başında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine değindi. Netanyahu’yu, yıkıma uğramış Gazze Şeridi’ne yiyecek ve ilaç gönderilmesine izin vermesi için zorladığını söyleyen Trump, “Gazze konusu gündeme geldi ve ben de ‘Gazze’ye iyi davranmalıyız. O insanlar acı çekiyor’ dedim” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin yardım erişim noktalarının açılması konusunu gündeme getirip getirmediği sorusuna ise Trump, “Getiriyoruz. Bunu halledeceğiz. Çok büyük bir ilaç ve yiyecek ihtiyacı var.” şeklinde cevap verdi.

Netanyahu’nun nasıl yanıt verdiği sorusuna ise Trump, “Bu durumu olumlu karşıladı.” şeklinde cevap verdi.

Pakistan ve Hindistan Arasında Artan Gerilim

Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginliğe de değinen Trump, her iki ülkenin liderlerini tanıdığını belirtti. “Bir şekilde bunu halledecekler. Pakistan ve Hindistan arasında büyük bir gerilim var, ancak her zaman vardı.” dedi.

Trump, her iki ülkenin liderleri ile iletişim kurup kurmayacağı sorusuna ise henüz yanıt vermedi.

Related Posts

İBB’ye ikinci dalga operasyon: 50 gözaltı

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 53 isim hakkında gözaltı kararı verildi, 50 kişinin emniyetteki işlemleri başladı.

Rusya: Kursk, Ukrayna’dan tamamen geri alındı

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov’un Devlet Başkanı Putin’e Kursk bölgesinin tamamen Ukrayna ordusundan geri alındığını bildirdiği açıklandı.

CHP’li Cemal Enginyurt’tan ‘operasyon’ tepkisi: ‘Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor, bilmediği bir şey var…’

CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, partisinin bugün Mersin’de yapacağı “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesinde yaptığı açıklamada; “Erdoğan sarayında rahat uyku uyuyamıyor. Bunun için de İBB’ye yeni operasyonlar yaparak Cumhuriyet Halk Partisi’ne selam gönderiyor, haber gönderiyor. Erdoğan’ın bilmediği bir şey var. Biz korkuyu Kerbela’da bıraktık” dedi.

Sezon bitti ama onlara durmak yok

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından 64 balıkçı teknesi, iki yıl önce yapılan kura çekiminin ardından Akdeniz sularında orkinos avcılığına çıkacak.

Mardin’de otomobil sulama kanalına devrildi: 4 yaralı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin sulama kanalına devrilmesi sonucu 4 kişi yaralandı.

İran-ABD müzakerelerinin 3’üncü turu Umman’da başladı

İran ve ABD arasındaki nükleer görüşmelerinin üçüncü turunun arabulucu ülke Umman’ın başkenti Maskat’ta başladığı açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir