TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis’te iftar programına katıldı! ‘Güçlü bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz’

“`html

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan İstikrar Vurgusu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, düzenlenen iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, siyasi ve ekonomik istikrarın sağlamlaşması gerektiğini vurgulayarak, “İstikrarsızlığı teşvik edecek hiçbir söylemin, milletimiz tarafından kabul görmeyeceğinin bilinmesini isterim.” dedi. İftar programında Meclis personeliyle bir araya gelen Kurtulmuş, Ramazan ayının herkes için huzur ve barış getirmesini diledi.

Kurtulmuş, TBMM’nin yoğun çalışmalara imza attığını ifade ederek, “Millet adına yasaların çıkarılması ve denetlenmesi gibi görevleri üstlenen 600 milletvekilimizin arkasında, Meclis’in görünmez kahramanları olan sizler varsınız. Farklı alanlarda büyük bir özveri ile çalışan tüm personelimizi takdir ediyorum.” diyerek, Meclis’in başarısında emeği geçen herkesin katkısının büyük olduğunu belirtti.

TBMM’nin dünya çapında saygın bir meclis olduğunu söyleyen Kurtulmuş, “Kurumsal kapasitemiz, yurt dışındaki temaslarımızda açıkça görülmektedir. Bu başarıda geçmişten gelen emeğin yanı sıra, günümüzdeki her birinizin katkıları da son derece değerlidir.” şeklinde konuştu.

Demokratik Katılımın Gücü

Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğine dikkat çeken Kurtulmuş, bu durumun TBMM’nin rolünün güçleneceğini gösterdiğini ifade etti. Kurtulmuş, Meclis’in, bölgedeki diğer ülkelerle kıyaslandığında, istikrarlı bir demokrasinin merkezi olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

“Uzun bir süreçte ağır bedeller ödeyerek elde ettiğimiz demokratik yapımız, 15 Temmuz’da yaşanan direnişi de net bir şekilde gözler önüne seriyor. Bu tür olaylar, demokrasimizin gücünü pekiştiren göstergelerdir.”

Kurtulmuş, TBMM’nin 28. Döneminin, 16 siyasi partinin bulunduğu çok sesli bir yapı olduğunu vurgulayarak, bu çeşitliliğin halktaki farklı görüşleri temsil ettiğini söyledi.

İstikrarsızlığa Geçit Yok

Başkan Kurtulmuş, bölgedeki gelişmelerin, demokrasinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti. “Bölgedeki olaylar, istikrarın önemini gözler önüne seriyor. Ülkemizde hiç kimse, istikrarsızlığı teşvik edecek söylemlerde bulunmamalıdır.” diyerek bu durumu yeniden vurguladı.

Suriye ve Filistin’deki gelişmelere değinen Kurtulmuş, “Kardeşliğimizi korumak ve birlik sağlamak, bu coğrafyanın en önemli meselelerinden biridir.” dedi. Ramazan ayının bu birlikteliği güçlendirmekte önemli bir fırsat sunduğunu dile getirdi. “Türkiye’nin dört bir yanında kurulan iftar sofraları, halkın bir arada olmayı ne denli önemsediğini gösteriyor.” diye ekledi.

“Ramazan Bayramı’nın, kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmesini umuyorum.” diyerek bayramın toplumsal birlikteliğe katkısına vurgu yaptı. Son olarak, tüm milletin geleceği için ortak bir hedef etrafında birleşme çağrısında bulundu:

“Hep birlikte, Türkiye’nin geleceğini en iyi şekilde kurgulamak için çalışmalıyız. Üllkenin içinden geçtiği bu süreçte güçlü bir yapı olarak varlığımızı sürdüreceğiz.”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, programın ardından, Meclis personeliyle fotoğraf çektirdi ve çocuklarla ilgilendi.

“`

Related Posts

Adalet Bakanı Tunç ve kardeşini eleştiren MHP’ye yakın avukat gözaltına alındı

MHP’ye yakınlığıyla bilinen avukat Burak Bekiroğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve kardeşini eleştiren paylaşımlarının ardından gözaltına alındı.

Papara soruşturmasında tutuklama talebi

Son dakika gelişmesine göre Papara soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheliler tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi

Trump ve Netanyahu arasında ipler geriliyor! İsrail basınından flaş iddia

İsrail basınında ABD Başkanı Donald Trump’ın, İran’ın nükleer tesislerine yönelik bir saldırının, Tahran yönetimi ile süren gelişmeleri olumsuz etkileyeceği endişesiyle İsrail ile İran konusundaki askeri koordinasyonun durdurulması talimatını verdiği …

İki kişinin öldüğü kaza saniye saniye kaydedildi

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Fransa’da çocukların olduğu yerlerde sigara yasağı!

Fransa Sağlık Bakanı Catherine Vautrin, çocukların bulunduğu park, plaj ve bahçe gibi dış mekanlarda 1 Temmuz’dan itibaren sigara içmenin yasaklanacağını belirtti. Vautrin, Fransız Ouest-France gazetesine yaptığı açıklamada, 1 Temmuz’dan itibaren …

Tarih belli oldu: TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanlarını ziyaret edecek

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ı 2 Haziran Pazartesi günü Meclis’te ziyaret edecek.