Almanya Başbakanı Scholz, “Ukrayna’ya yeni bir yardım paketine izin vermedi” iddiası

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya Yardım Paketi Onayı Vermeyebilir

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya 3 milyar avroluk yeni bir yardım paketine onay vermediği iddia ediliyor.

Spiegel dergisinin haberine göre, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Savunma Bakanı Boris Pistorius, 23 Şubat’taki genel seçimler öncesinde Ukrayna’ya acil ihtiyaç duyulan ilave silah teslimatı için yaklaşık 3 milyar avroluk ek bütçeyi devreye sokmak istiyor.

Haberde, Başbakan Scholz’un seçim öncesi ek askeri yardım planlarına sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Öte yandan, Sosyal Demokrat Parti (SPD) çevrelerinde, Başbakan Scholz’un seçim kampanyasında Ukrayna’ya başka silah teslimatı açıklamak istemeyebileceği ve bunun potansiyel SPD seçmenlerini uzaklaştırabileceği spekülasyonları yapıldığı ifade ediliyor.

Haberde, Yeşiller partisinin ise silah harcamalarının artırılmasını talep ederek puan kazanmaya çalıştığı aktarılıyor. (AA)

Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Bahçeli ve Erdoğan’dan yılın ilk yüz yüze görüşmesi

TIKLAYIN – Özgür Özel, “büyük sürprizi” açıkladı: Cebinizde kırmızı kart taşıyın, canınız sıkılınca çıkarıp iktidara gösterin

TIKLAYIN – Tıp dünyasında şaşkınlık yaratan vaka: Cerrah, hastasından kanser kaptı

TIKLAYIN – İngiltere cezaevlerinde gardiyan ve mahkûmlar arasında cinsel ilişki skandalı: Üniformalarına delikler açmışlar

TIKLAYIN – Dervişoğlu, Ülkü Ocakları Başkanı’nın tehdidine Sinan Ateş’in vurulduğu yerde yanıt verdi: Adresimi bilemeyebilirler, onların en iyi bildikleri yerdeyim

TIKLAYIN – Edip Akbayram yoğun bakıma kaldırıldı, entübe edildi | Kızı açıklama yaptı: İç kanama geçirdi

TIKLAYIN – Yasa dışı bahis operasyonları genişliyor: Şimdiye kadar hangi ünlü isimlere soruşturma başlatıldı; kim, ne söyledi?

Related Posts

Kırıkkale’de uyuşturucu operasyonunda 5 gözaltı

Kırıkkale’de jandarma ekiplerince merkez ve Keskin ilçesinde düzenlenen operasyonda 1079 kök kenevir, 200 gram kubar esrar ve 1 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Zeytinyağı markaları ifşa edildi: Sahte olduğu bu işaretten anlaşılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, gerçekleştirdiği denetimlerin ardından sahtecilik yaptığı belirlenen zeytinyağı markalarını kamuoyuna açıkladı. Bakanlığın yayımladığı son listede, taklit ve tağşiş yoluyla üretilmiş zeytinyağı satan firmalar yer aldı. Halk sağlığını tehlikeye atan bu markaların teşhir edilmesiyle birlikte, sahte zeytinyağını ayırt etmenin yolları da yeniden gündeme geldi.

İstanbul’da baba cinayeti: Oğlu kanlı eşyaları çöpe attı, anne evi temizledi

İstanbul Eyüpsultan’da tartışma sırasında Recep Kütükçü’yü bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen anne ve iki oğlu gözaltına alındı. Polisin yaptığı detaylı çalışmada ise olay sonrası şüphelilerin evdeki bazı eşyaları çöpe attıkları güvenlik kameralarına yansıdı.

Artık haftada 4 gün çalışacaklar! Uygulama başladı bile

Polonya’da haftalık 4 gün çalışma sistemi için hareket geçildi. Ülkede uygulamaya pilot olarak başladı.

‘Sadece Türkiye’nin değil, insanlık tarihinin kara lekesi’

Madımak Katliamı’nın 32’inci yıl dönümünde Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen mitingin tertip komitesi sözcüsü Özgür Doğan, ”Dönemin siyasi iktidarının sessizliğiyle gölgelenmiş bu katliam, sadece Türkiye’nin değil, insanlık tarihinin kara lekesi; bu coğrafyada farklı olana, inanca, düşünceye ,aydınlığa ve insanlığa karşı işlenmiş bir insanlık suçudur” dedi.

Odunlukta çıkan yangın araçları küle çevirdi

Bursa’da odunlukta çıkan yangın, park halindeki elektrikli bisiklet ve kamyonete sıçradı. Yangın, sebebiyle araçlar kullanılamaz hale geldi.